Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat!

Vissza
Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat!

Szombaton 17.30-kor az első meccsünket vívjuk a VELUX EHF Bajnokok Ligája 2019-20-as idényében. A nyitó találkozón az újszegedi sportcsarnokban a spanyol Barcelona együttesét fogadjuk.

Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat! - ez a szlogenünk az idei szezonra. Régóta szeretnénk eljutni Kölnbe, a VELUX EHF Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Ez a célunk az idényben, hogy ott legyünk, együtt a kék táborral.
 
42 éve tart a nemzetközi szereplésünk. 1977-ben mutatkoztunk be az európai porondon. Repül az idő! Micsoda meccseket vívtunk eddig, és erre van kilátás a 2019-2020-as szezonban is. Brutálisan erős csoportba kerültünk, remek csapatokkal találkozunk.
 
Az élet azért képes furcsa dolgokra. 1977-ben is a spanyol Barcelona ellen kezdtünk a KEK-ben. Mi, a "kiscsapat", amely azzal érdemelte ki az indulási jogot, hogy megnyertük a Magyar Kupát (akkor MNK), így ott lehettünk a mezőnyben. Itthon bombameglepetésre 27-22-re nyertünk a katalánok ellen. A visszavágón hatalmasat küzdöttünk és csak 15-13-ra kaptunk ki, és bejutottunk a negyeddöntőbe. Akkor még egészen más világot éltünk. A Délmagyarország legendás újságírója, Bagaméry László utazott el a csapattal, és vonalas telefonon késő este adta le a tudósítást. Izott a szerkesztőség vonala - azért ekkor még nem minden családban volt telefon -, és kérdezték a szurkolók, hogy mi lett az eredmény. Szájról szájra terjedt a Volán továbbjutása.
 
Az idei BL-szezon is Barcelonával indul. Hazájában uralja a bajnokságot, a kupát, mindent - nincs riválisa. A kerete bombaerős, minden poszton klasszisok erősítik. A csapat tagja egykori játékosunk, Thiagus Petrus, akit hihetetlen szeretet övezett Szegeden. Visszatér hozzánk, minden bizonnyal nagy taps fogadja majd.
 
A meccs előtt elbúcsúzunk majd a Nemzeti Sport újságírójától, Simon Józseftől, aki a nyáron hunyt el. Eljön a meccsünkre párja, Kata, csapatunk meghívta őt. A szegedi B-közép is készül, egy molinót feszítenek ki Simi bácsi emlékére.
 
Csapatunk szerdától már a Barcelona elleni meccsre készült. Bánhidi Bence visszatért, a Vác ellen játszott, gólt szerzett, rendbe jött. Minden esély megvan arra is, hogy Dmitrij Zsitnyikov ott legyen a pályán. Alen Blazevic és Stefán Sigurmannsson viszont biztos, hogy nem tud játszani.
 
Három játékosunk izgalommal várja a katalánok elleni összecsapást,:Luka Stepancic és Bogdan Radivojevics először szerepel kék mezben a BL-ben, míg Rosta Miklós ha pályára lép, akkor először játszik az európai topligában.
 
Pénteken 15 órától az újszegedi sportcsarnok pénztárában elővételben lehet állójegyet vásárolni.
A meccs előtt pedig az aulában a csapat új mezét és csapatsálját is meg tudják vásárolni a szurkolók.
A találkozót csapatunk honlapján élő szöveges tudósítással közvetítjük.
 
Közeledik a kezdés, az első meccs! Mindenkinek hevesebben ver a szíve, mert a BL-ben pályára lépni mindig különleges dolog. És ne feledje senki:  Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat!
 
Gyerünk #kékek! Csak előre! Hajrá MOL-PICK SZEGED!
 
Cikk: Süli Róbert
Fotó: Kocsis Alíz

Közzétéve: 2019.09.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR