Legyőztük a Komlót, Bajus meglőtte élete első NB I-es gólját

Vissza
Legyőztük a Komlót, Bajus meglőtte élete első NB I-es gólját

Tükörsima sikert arattunk a Komló ellen a K&H liga második fordulójában, amelynek 59. percében Bajus Bruno megszerezte élete első, felnőtt NB I-es gólját.

MOL-PICK SZEGED – Sport36-Komló 37–21 (19–13)
Férfi kézilabda NB I, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 7/3, Kaspárek 3, Bombac 3, Rosta 1, Bodó 4, Källman 4. Csere: Mikler, Nagy M. (kapusok), Maqueda 1, Henigman 4, Canellas 3/2, Stepancic 5, Radivojevics 1, Bajus 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Komló: Granic 1 – Szkokán 1, Oláh T. 3, Jóga 1, Grünfelder, Markovics 4/2. Csere: Selymes, Djurdjevics (kapusok), Takács 3, F. Sunajko 1, Manojlovity 1, Balázs 1, Zobec 1, Vaskó 1, Csomor 1, Kaáli 2/2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Hétméteres: 6/5, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Tőlünk is hiányoztak többen sérülés miatt. Nagyon tetszett a játékosaim hozzáállása. Kulcsembereinkre nem számíthattunk, de aki játszott, igyekezett bizonyítani tudása legjavát. Maqueda ma csak védekezett, így Kaspárek és Stepancic többet támadhatott, aminek örültem. Meg kell találnunk a legerősebb összeállításunk, amely jövő szombaton nyerhet a Barca ellen. Gratulálok a Komlónak a jó játékhoz, csak a végén jött ki a különbség, amikor elfáradtak.

Bajus Bruno, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Gratulálok a Komlónak. Szoknom kell még ezt a környezetet, amelyből a múlt héten kaptam egy ízelítőt, majd ma ismét. Örülök, hogy meglőttem az első gólom, úgy érzem, jól haladok az úton. Nagyon jó érzés volt átélni a szurkolók örömét a gólom után, remélem, hogy sok ilyenben lesz még részem.

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek. Két hármas védőnk és a balátlövőnk hiányzott, amit tudtunk orvosolni a mérkőzés nagy részében. Az utolsó hat perc miatt szomorú vagyok, mert akkor kinyílt jobban az olló a két csapat között. Nehéz meccs volt, de küzdöttünk, a mai tapasztalatokat a jövőben hasznosíthatjuk majd. Amit egy MOL-PICK SZEGED ellen jól végrehajtunk, az a többi csapat ellen is működhet majd.

Selymes Attila, a Sport36-Komló játékosa: – Az utolsó tíz percre nagyon elfáradtunk, ezt kihasználta a PICK, és bebizonyította, hogy nem véletlenül BL-csapat. Az előtte levő időszakkal viszont elégedettek lehetünk, profitálhatunk belőle a jövőben.

Összefoglaló:

Dean Bombac révén szereztünk vezetést, majd Takács Bence egalizált. 3–2 után Bodó, Maqueda és Sostaric talált be, így a kilencedik percben már 6–2 állt az eredményjelzőn. 9–4-nél időkéréssel próbálta megtörni a ritmusunkat a vendégek trénere, Kilvinger Bálint.

Fokozatosan építettük előnyünket, amely a szünetben mutatta az addigi legnagyobb különbséget. 19–13-ra vezettünk, köszönhetően többek között Sostaric öt és Stepancic négy találatának.

A második félidőt Mikler Roland kezdte a kapunkban Mirko Alilovicsot váltva. Bombaformában, míg elől dobtuk a gólokat, így a 34. percben Bombac rendezetlen fal ellen szerzett találata után már 22–13 állt az eredményjelzőn.

Jorge Maqueda ma a védelem tengelyében kapott szerepet, míg Nik Henigman Stefán Sigurmannsson hiányában a balszélen is játszott. Nik gólokkal hálálta meg Pastor mester bizalmát, a mérkőzés legemlékezetesebb találatát azonban nem ő jegyezte.

Stepancic és Kaspárek is termelt a mérkőzés folyamán, míg a fiatalok közül Nagy Martin bő tíz percet töltött a kapunkban. Védéssel és sikeres indítással hívta fel magára a figyelmet.

Stanislav Kaspárek labdaszerzésének pillanatában többen talpra ugrottak a csarnokban az 59. percben, mivel rögtön indult lerohanást vezetni 18 éves balszélsőnk, Bajus Bruno, aki a Csurgó ellen az első fordulóban debütált a felnőtt NB I-ben. Ma megszerezte első gólját, amelynek okán alaposan megünnepelte szurkolótáborunk.

37–21-re győztünk, legközelebb kedden 18 órakor a Vác ellen lépünk pályára, ismét az újszegedi sportcsarnokban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotók: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR