A büszke édesapa és nagybácsi

Vissza
A büszke édesapa és nagybácsi

A Csurgó elleni meccs két egykori játékosunk, Bajusz Sándor és Rosta István számára is különlegességet tartogatott. Előbbi gyermeke, Brunó, míg utóbbi unokaöccse, Miklós élete első NB I-es meccsét játszotta a MOl-PICK SZEGED-ben.

Nézzük: eddig négyszer fordult elő klubunk történetében, hogy egy gyermek követte az édesapja példáját, és pályára lépett az NB I-ben szegedi mezben. Buday Ferenc gyermeke, Dániel, Lele Ambrus fia, Ákos, Nagy Zoltán nagyra nőtt kisfia, Martin után legendás játékosunk - minden idők legjobb szegedi csapatának a tagja -, Bajusz Sándor büszkesége, az utánpótlás-válogatott Brunó mutatkozhatott be a csapatunkban. Bajusz Sándort kértük meg arra, hogy meséljen arról, miként élte meg gyermeke bemutatkozását.

 - Azt azért sajnálom, hogy nem lehettem ott, de nagyon büszke és boldog édesapa vagyok, hogy Brunó játszhatott már az első meccsen a MOL-PICK SZEGED-ben. Mondtam is neki, hogy élvezze minden pillanatát annak, amikor pályára lép, és játszhat a csapatban. Jó érzés volt, hogy már ilyen gyorsan túlesett a premieren. Ha szépen és ügyesen dolgozik, biztos vagyok abban, hogy még sokat játszhat. Nagy motivációt kapott, tudom, hogy ez még nagyobb munkára sarkallja. Bízom benne, hogy hamarosan majd én is élőben láthatom a pályán, ami biztos, hogy még nagyobb öröm lesz számomra.

A CSKK elleni bajnoki még egy különlegességet tartogatott, sőt be is íródott a történelemkönyvünkbe, mert az apa-fia szereplés mellett nagybácsi-unokaöcs premierre is sor került. Rosta István is bennünket erősített, Rosta Miklós, az unokaöcs viszont először futott ki kék mezben a pályára.

- Nagy büszkeség ez nekem is - kezdte a mondandóját egykori beállósunk, Rosta István -, és nagy öröm is egyben. Éppen a napokban emeltem ki, hogy a magyar férfi kézilabdának milyen fontos, hogy Miki is egy ilyen remek csapatba igazolt, ahol töretlen lehet a fejlődése. Remek adottságokkal rendelkezik, örökölte a Rosta família génjeit. Pastor mesternél pedig jó kezekben van, rengeteget tanulhat. Apukájával, Miklóssal minden héten beszélünk, nálunk a kézilabda élet-halál, egy-egy családi összejövetelen is központi téma. A kis Miki szorgalmas, így biztos vagyok abban, hogy sokra viszi, hamarosan pedig világsztárok ellen játszhat. Sok örömünk lesz még a játékában.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.09.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR