Sigurmannsson bokája egyre jobban van

Vissza
Sigurmannsson bokája egyre jobban van

Apróbb bokasérüléssel bajlódott Stefán Sigurmannsson, de már sokkal jobban van. A bajnokság kezdete előtti a strasbourgi torna főpróbájáról is szót ejtettünk vele, ahogyan azt is elárulta, hogy mennyire szokatlan számára a szegedi hőség.

– Pénteken a Nexe elleni meccset bokasérülés miatt hagytad, szombaton viszont már játszottál a Tatran Presov ellen. Hogy vagy?
– Jól, köszönöm, a lábam is egyre jobban van, már csak nagyon picit érzem, hogy fáj.

– Holnap utazunk Strasbourgba, mit vársz a tornától?
– Azt, hogy megtegyünk egy újabb lépést előre a felkészülésünkben Horvátországhoz képest. Jobban kell teljesítenünk a játék minden elemében. Rengeteg gólt kapunk Naiscében, de ez még most elfogadható ebben a fázisban. Próbáljuk összerakni a védekezésünket, felváltva gyakoroljuk az 5-1-et és a 6-0-t, de mindkettőbe becsúszik még a hiba.

– Hogyan értékeltétek a nasicei tornát az öltözőben?
– Új dolgokat próbáltunk ki, hiszen eddig keveset használtuk az 5-1-es védekezésünket, amelyet Horvátországban gyakoroltuk. Nem volt tökéletes a kommunikációnk a pályán, ebben is javulnunk kell. Nekünk mindig a védekezésünk a legfontosabb, az a kulcs a rendszerünkben, abból tudunk gyors gólokat szerezni, ezért Pastor mester is kiemelte, hogy a kiváló szezonhoz elmaradhatatlan, hogy tökéletesítsük a védelmünket.

– Másfél hét, és következik az idény első tétmérkőzése. Augusztus 31-én 18 órától a Csurgót fogadjuk bajnokin az újszegedi sportcsarnokban?
– Igen, nagyon várom már, hiszen miután beindul a bajnokság, hamarosan jönnek a Bajnokok Ligája-meccsek is. Jó csapatunk lesz, jó szezont várok magunktól.

– Forró napokat élünk meg Szegeden. Hogy bírod?
– Huh, hát tényleg eléggé forró a levegő, ami nekem különösen szokatlan. Izlandon 15-16°C volt, immár hat hete vagyok a hőségben. Nem ez az első évem már Szegeden, így már kezdem hozzászokni ehhez a nagy meleghez.

– Hogy van a családod?
– Minden rendben van velük. Még Izlandon vannak, mert ebben az időszakban rengeteget edzünk, majd akkor érkeznek Szegedre, amikor hazatérünk a franciaországi tornáról.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.08.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR