Bajus Bruno: aranyéremmel felérő 5. hely az U19-es vb-n

Vissza
Bajus Bruno: aranyéremmel felérő 5. hely az U19-es vb-n

Remek eredménnyel, az 5. helyen zárta az U19-es férfiválogatottunk a Szkopjéban rendezett világbajnokságot. A csapat tagja volt tehetséges balszélsőnk, Bajus Bruno. A címvédő franciákat kétszer is legyőzze Kárpáti Krisztián szövetségi kapitány együttese.

– Szép győzelmekben bővelkedtetek a világbajnokságon, hiszen legyőztétek a nyolcaddöntőben Horvátországot, az 5-8. helyért Spanyolországot, míg a címvédő franciákat a csoportkörben és az 5. helyért is sikerült felülmúlnotok. Hogyan értékeled a tornát?
– Ez az ötödik hely felér egy aranyéremmel számunkra azok alapján, ahogy teljesítettünk, amilyen összetartó volt a csapatunk. Mindössze a világbajnoki döntő két résztvevőjétől, Németországtól és Egyiptomtól szenvedtünk vereséget, de az Európa-bajnok svédek ellen is karnyújtásnyira voltunk a pontszerzéstől. Úgy érzem, hogy bekerültünk a világ elitjébe, megmutattuk, hogy kisebb eséllyel is képesek vagyunk felvenni a versenyt bármelyik válogatottal.

– A csoportkörben három győzelem után szerencsétlen vereséget szenvedtetek Svédország ellen, hiszen az utolsó másodpercben szerezték a skandinávok a két pontot jelentő gólt. Mennyire viselt ez meg benneteket?
– Ez a vereség különösen azért volt fájó, mert a mérkőzés nagy részében mi diktáltuk az iramot. A második játékrész vége felé vezettek egyszer vagy kétszer talán, de ebből is felálltunk, azonban jött az a bizonyos gól. Kárpáti Krisztián szövetségi kapitány is biztatott bennünket, csak nüanszokon múlott a pontszerzés, és így utólag visszagondolva, végül belefért a vereség.

– A negyedik helyen mentetek tovább a csoportból, így az A csoport győztesével, Horvátországgal találkoztatok a nyolcaddöntőben. Meggyőző játékkal 27–23-ra nyertetek, így a negyeddöntőben a következő napon Németországgal találkoztatok.
– Szinte tökéletesen játszottunk a horvátok ellen, viszont a németek ellen nagyon fáradtak voltunk. Sokat kivett belőlünk a nyolcaddöntő, testileg és lelkileg sem tudtunk felvenni a versenyt velük, így megmutatkozott a fizikai fölényük, 26–16-os vereséget szenvedtünk.

– Ezt követően az 5-8. helyért a spanyolokat, majd az ötödik pozícióért a vb-címvédő franciákat másodszor győztétek le.
– Igen, jól sikerült a világbajnokság vége számunkra. Nagyon jó csapat a francia, de szemmel láthatóan a torna végére elképesztően elfáradtak. Már a meccs előtt látszott, hogy dekoncentráltak, nem tudtak rápörögni a helyosztóra, így tudtuk, ha mindent megteszünk, akkor megszerezzük az ötödik helyet.

– Hogyan értékeled a saját teljesítményed?
– Összességében elégedett vagyok. A poszttársammal nagyjából feleztük a játékidőt, voltak meccsek, amikor én, és máskor ő töltött több időt a pályán. Két meccsen is öt gólig jutottam, többek között az ötödik helyért játszott franciák elleni találkozón.

– Most már a pihenésé a főszerep?
– Egy-két napig, aztán az NB I/B-s ContiTech FKSE-Algyőnél edzek, a hétvégén pedig már a NEKA tornáján veszünk részt. A MOL-PICK SZEGED felnőtt keretéhez a strasbourgi tornát követően csatlakozom, velük tréningezem majd az idény során, illetve Algyőn is játszom majd, valamint szükség esetén az ifjúsági és NB II-es együttesünknél.

A magyar U19-es válogatott eredményei a világbajnokságon:

Csoportmérkőzések:
Magyarország–Tajvan 38–20 (20–12)
Kanada–Magyarország 13–41 (6–18)
Franciaország–Magyarország 25–26 (13–13)
Magyarország–Svédország 28 –29 (16–12)
Magyarország–Egyiptom 24–31 (14–19)
Nyolcaddöntő:
Horvátország–Magyarország 23–27 (12–13)
Negyeddöntő:
Németország–Magyarország 26–16 (14–7)
Az 5-8. helyért:
Magyarország–Spanyolország 29–24 (13–8)
Az 5. helyért:
Franciaország–Magyarország 20–31 (9–18)

A döntőben Egyiptom 32–28-ra legyőzte Németországot, míg a bronzmérkőzést Dánia 35–27-re nyerte meg Portugália ellen.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Közzétéve: 2019.08.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR