Juan Carlos Pastor: a hétvége jó híre Rosta jó teljesítménye

Vissza
Juan Carlos Pastor: a hétvége jó híre Rosta jó teljesítménye

Az elmúlt két napban horvát túrán járt csapatunk. Nasicében a Nexétől 32–29-es vereséget szenvedtünk, míg ugyanitt a Tatran Presovot 37–36-ra győztük le. A hazaúton vezetőedzőnkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk a hétvégi tapasztalatokról.

– Hogyan értékeli a Nexe és a Tatran Presov elleni mérkőzéseket?
– Látszott a csapaton, hogy nagyon fáradt, és a lábak nem úgy működtek, ahogy kellene. A hétvége jó híre, hogy Rosta Miki jól teljesített. Sajnos ez az edzőtábor nem úgy kezdődött, mint az eddigiek, mivel kisebb sérüléssel bajlódik több játékosunk. Bánhidi Bence nem is tartott velünk Horvátországba, míg Sigurmannsson tegnap, Gaber ma nem tudott játszani. Annak viszont örülök, hogy mindenki megfelelő időt töltött a pályán, Nik Henigman a pénteki kényszerhelyzetben balszélsőt játszott.

– A szlovák bajnok kapujába tízszer talált be Rosta Miklós beállóból, amellyel a mezőny legeredményesebb játékosa lett.
– Tényleg jól játszott a Presov ellen, sokat javult a zárásokban. Amikor jól kézilabdázunk, ebben a rendszerben a beállónak rengeteg helyzete adódik. Védekezésben fejlődnie kell, mert tétmérkőzéseken nem lesz rá lehetőségünk, hogy cseréljünk támadásból védekezésbe ezen a poszton.

– Milyen célokkal érkezett a csapat a nasicei két találkozóra?
– Úgy terveztük, hogy ezen a hétvégén az 5-1-es védekezést használjuk majd, mert a Dabas és a Vác ellen hatos falat védekeztünk, míg a stasbourgi tornán e kettőt variáljuk majd valószínűleg.

– Megfogalmazódott már, hogy miben kell fejlődnünk a jövőben?
– Egyértelmű, hogy védekezésben kell jobban teljesítenünk, mert Nasicében ez nem valósult meg. Amikor viszont összeállt a védelmünk, egyszerű gólokat szereztünk, ami fontos. Természetesen támadásban is javulnunk kell, de a védekezés lesz a kulcs.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Kocsis Alíz

Közzétéve: 2019.08.18.

TOVÁBBI HÍREK

2020
02/25
Győzelemmel hangoltunk a Barcelona ellen

Kedden este rangadót vívtunk hazai pályán a Tatabánya ellen. Háromezer néző előtt 18-12-es félidő után 36-25-re nyertünk.

2020
02/24
Kárpáti Krisztián lesz július 1-től a PICK Akadémia szakmai vezetője

Július 1-től Kárpáti Krisztián lesz a PICK Akadémia szakmai vezetője. A fiatal, 36 éves tréner hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát.

AZ ÖSSZES HÍR