Mario Sostaric: végre meccseket játszunk!

Vissza
Mario Sostaric: végre meccseket játszunk!

Sok mindenben javulni kell még csapatunknak az előszezonban jobbszélsőnk, Mario Sostaric szerint, akinek kiváló motiváció Bogdan Radivojevics érkezése. Sosi beszélt szurkolóinkról és kislányáról, Aváról is.

– Túl vagyunk két felkészülési mérkőzésen, milyen pozitívumokat tapasztaltál ezeken?
– Azt, hogy nyertünk, és a kemény alapozás közepette végre meccseket játszottunk, valamint megtudhattuk, hogy miben kell jobbá válnunk.

– Miben kell javulnunk?
– Sok szempontból javulnunk kell, de ez ebben az időszakban természetes. Arra fókuszálunk, hogy minél élesebben, jó formába kerüljünk, valamint, hogy minél jobban megismerjük a négy új fiút a pályán.

– Ha már az új fiúnknál tartunk, milyenek?
– Mind a négyen nagyszerű srácok a pályán és azon kívül egyaránt. Kiváló játékosok, biztos vagyok benne, hogy erősödtünk az érkezésükkel. Velük pedig könnyebb lehet elérni a szezonra kitűzött céljainkat.

– Poszttársaddal, Bogdan Radivojeviccsel együtt mindketten jó formában játszottatok a Dabas és a Vác ellen. Motiváló számodra Bogdan érkezése?
– Persze! Jó motiváció számomra, hogy a tudásom legjavát adjam minden edzésen és meccsen, ahogy ez így van Bogdannal is. Ebből rengeteget profitálhat a csapatunk céljainak elérésében. Régóta ismerem Bogit, már az ifjúsági korosztályban játszottunk egymás ellen válogatott szinten. Kiváló játékos, de a magánéletben szintén nagyon jó viszonyt ápolok vele.

– Óriási erőssége lesz a csapatnak a szurkolótábor, már az edzőmeccseken is rengetegen kijöttek az újszegedi sportcsarnokba.
– Ők a legnagyobbak! Rengeteg erőt adnak nekünk, az edzőmeccseken is kétezren voltak kint legalább, mutatva ezzel, hogy hisznek bennünk. Értük harcolunk majd, hogy minél boldogabbá tegyük őket. Az elmúlt két évben sikerült ez a bajnoki címmel és kupagyőzelemmel, idén újra szeretnénk örömet szerezni a kék híveknek.

– Kislányod, Ava a hazai mérkőzések után megy veled pacsizni a szurkolókkal. Élvezi?
– Egyelőre még nem igazán tudja, hogy mi történik körülötte, de imád emberek között lenni, ezért rengeteget mosolyog, miközben lepacsizunk egy-egy győztes meccs után a szurkolóinkkal.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.08.14.

TOVÁBBI HÍREK

2019
08/20
Sigurmannsson bokája egyre jobban van

Apróbb bokasérüléssel bajlódott Stefán Sigurmannsson, de már sokkal jobban van. A bajnokság kezdete előtti a strasbourgi torna főpróbájáról is szót ejtettünk vele, ahogyan azt is elárulta, hogy mennyire szokatlan számára a szegedi hőség.

2019
08/19
Bajus Bruno: aranyéremmel felérő 5. hely az U19-es vb-n

Remek eredménnyel, az 5. helyen zárta az U19-es férfiválogatottunk a Szkopjéban rendezett világbajnokságot. A csapat tagja volt tehetséges balszélsőnk, Bajus Bruno. A címvédő franciákat kétszer is legyőzze Kárpáti Krisztián szövetségi kapitány együttese.

AZ ÖSSZES HÍR