Alen Blazevic: az idény legnehezebb tíz napján vagyunk túl

Vissza
Alen Blazevic: az idény legnehezebb tíz napján vagyunk túl

Ma véget ér a szezon legnehezebb tíz napja, a roglai magaslati edzőtábor. Kemény munka folyt Szlovéniában, védekező specialistánk, Alen Blazevic is végigcsinálta a felkészülési időszakot, hiszen hátsérülése már a múlté.

– Rangidős lettél, te vagy a legrégebb, 2012 óta csapatunk tagja. Belegondoltál már?
– Persze, nagyon büszke vagyok erre, hiszen ez már a nyolcadik szezonom lesz a MOL-PICK SZEGED-ben. Csodálatos érzés, hogy ennél klubnál ennyi időt tölthetek, ez egy óriási elismerés. Nem gyakran fordul elő, hogy egy külföldi kézilabdázó szinte a teljes karrierjét egy együttesnél húzza le.

– Nehéz volt az élet Roglán?
– Kevés időnk volt a pihenésre és a kikapcsolódásra, így a csapat számára igen, nehéz. Mindennap keményen dolgoztunk, videóelemzések, taktikai és erőnléti edzések voltak a programunkban. Biztos vagyok benne, hogy a szezon legnehezebb tíz napját éltük itt át, de tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos időszak ez. A tőlünk lehető legtöbbet kiadtuk a fáradtság ellenére.

– Milyenek az új fiúk?
– Jó fejek, mindannyian hamar beilleszkedtek közénk. Top játékosok, nagyon hamar elsajátítják majd a rendszerünket. Azon vagyunk, hogy minél előbb elsajátítsák az alapokat védekezésben és támadásban is.

– Az idény végén hátsérüléssel bajlódtál. Meggyógyultál?
– Igen, magam mögött hagytam a hátfájást. A legnagyobb probléma az volt, hogy két hónapig az ágyban feküdtem, ezért nagyon nehéz volt az előkészületem, de minden előírt feladatot megcsináltam fájdalom nélkül, így 100%-osan vágok neki a szezonnak, ami nagy örömmel tölt el.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.08.02.

TOVÁBBI HÍREK

2019
08/20
Sigurmannsson bokája egyre jobban van

Apróbb bokasérüléssel bajlódott Stefán Sigurmannsson, de már sokkal jobban van. A bajnokság kezdete előtti a strasbourgi torna főpróbájáról is szót ejtettünk vele, ahogyan azt is elárulta, hogy mennyire szokatlan számára a szegedi hőség.

2019
08/19
Bajus Bruno: aranyéremmel felérő 5. hely az U19-es vb-n

Remek eredménnyel, az 5. helyen zárta az U19-es férfiválogatottunk a Szkopjéban rendezett világbajnokságot. A csapat tagja volt tehetséges balszélsőnk, Bajus Bruno. A címvédő franciákat kétszer is legyőzze Kárpáti Krisztián szövetségi kapitány együttese.

AZ ÖSSZES HÍR