Sajtótájékoztatón mutattuk be új játékosainkat

Vissza
Sajtótájékoztatón mutattuk be új játékosainkat

Megtartottuk szezonnyitó sajtótájékoztatónkat a szegedi Monster Downtownban. A sajtó képviselői megismerkedhettek új játékosainkkal, de az idény céljairól beszélt vezetőedzőnk és csapatkapitányunk is.

A 2019-2020-as szezont hivatalosan az V. PICK-nikkel nyitjuk meg közösen a szurkolóinkkal a Széchenyi téren 16 órától, előtte viszont sajtóebédet tartottunk. Az újságírók megismerkedhettek három új játékosunkkal, Mikler Rolanddal, Luka Stepanciccsal és Bogdan Radivojeviccsel. Mivel a junior-világbajnokságon vesz részt, így negyedik új kézilabdázónk, ifj. Rosta Miklós nem volt itt az eseményen.

– Fontos szezon előtt állunk, hiszen magasabbak az elvárások az előző idénynél kiegyensúlyozottabb csapatunk felé – kezdte beszédét a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője, Juan Carlos Pastor.

– Nem szabad alacsonyabb szintet képviselnünk, mint amit áprilisig mutattunk. Ellenfeleink jól erősítettek, ezért nekünk is még jobb játékot kell majd produkálnunk. Nagy és nem egyszerű céljaink vannak, Magyarországon bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, míg az egész MOL-PICK SZEGED-család álma, hogy eljussunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, de ez rendkívül nehéz lesz, hiszen rajtunk kívül hét-nyolc együttes hasonlóan gondolkodik, és csak négyen lehetnek majd ott – zárta az idény első megszólalását trénerünk, Juan Carlos Pastor, majd hozzátette, sokat várunk új játékosaink munkájától, akik jól illeszkednek csapatunk filozófiájába.

– Új játékosainkkal kiegészülve képesek lehetünk elérni céljainkat, hiszen sok tapasztalattal rendelkeznek –tekintett a jövőbe csapatkapitányunk, Jonas Källman. – Sikeréhesen kell küzdenünk az idény első mérkőzésétől az utolsóig, harapni a pályán, hogy megmutassuk, milyen céljaink vannak.

– Örülök, hogy itt lehetek Szegeden, nagyon jól ismerem ezt a csapatot, valamint, hogy milyen szintet képvisel – kezdte székfoglalóját szerb válogatott jobbszélsőnk, Bogdan Radivojevics. – Egyszer már jártam a kölni négyes döntőben a Flensburggal, akkor megnyertük a döntőt. Remélem, ismét megadatik nekem most már a MOL-PICK SZEGED-del, mert ez egy óriási élmény. Mindent megteszek, hogy minél hamarabb beilleszkedjek, várom, hogy kezdjük a bajnokságot, és találkozzunk az első meccsen az újszegedi sportcsarnokban szurkolóinkkal – árulta el Radivojevics.

– Évről évre egyre magasabb szintre jut el a Szeged, amely számomra is fontos volt a döntésemben, hiszen olyan csapatban szeretnék játszani, amelyben én is fejlődhetek – ezt már a Paris Saint-Germaintől érkező Luka Stepancic tette hozzá. – Párizsban mindenki szupersztár volt, de ez nem volt elég a célok eléréséhez. Több kell hozzá, úgy gondolom Szegeden ez adott – jegyezte meg a horvát válogatott jobbátlövő.

– Nem sokat változott a város, amely nagy szerelmem, hiszen egy jó, élhető hely, illetve van egy kiváló kézilabdacsapata – hangzottak első szavai 2014 után visszatérő válogatott kapusunknak, Mikler Rolandnak. – Tisztában vagyok a motivációnkkal, bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, valamint minél tovább menetelni a Bajnokok Ligájában. Biztos vagyok benne, hogy nagyot alkotunk majd idén, de először még sokat kell dolgoznunk. Minden meccset meg kell nyernünk, egyelőre még a végcélok nem lebeghetnek a szemünk előtt, építkeznünk kell – nyilatkozta Mikler.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.07.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR