BL: az A csoportba kerülünk hét bajnokcsapattal

Vissza
BL: az A csoportba kerülünk hét bajnokcsapattal

Az Európai Kézilabda-szövetség kisorsolta a Bajnokok Ligája csoportkörének beosztását, amely alapján az A csoportba kerültünk.

Ez lesz klubunk tizenhetedik idénye a Bajnokok Ligájában (korábban BEK), ami történelmi lesz, mivel egyik csoportellenfelünkkel, a norvég Elverummal eddig sosem találkoztunk. Az már a kalapkiosztásnál kiderült, hogy a spanyol bajnok Barca Lassával biztosan találkozunk a csoportkörben, míg az ukrán bajnok Motor Zaporizzsját elkerüljük, akárcsak a Veszprémet, mivel azonos nemzetbeliek nem kerülhettek össze.

A csoportkör küzdelmei szeptember 11-15 között rajtolnak, míg 2020. február 26.-március 1. között fejeződnek majd be.

A csoportok:

A csoport: PSG Handball, Barca Lassa, SG Flensburg-Handewitt, Aalborg Handbold, MOL-PICK SZEGED, RK PPD Zagreb, Elverum, RK Celje PL
B csoport: Vardar Szkopje, Telekom Veszprém, PGE Vive Kielce, HC Meskov Breszt, Motor Zaporizzsja, Montpellier HB, FC Porto,THW Kiel
C csoport: Sävehof, Tatran Presov, Cocks, Eurofarm Rabotnik, Bidasoa Irún, Sporting
D csoport: Dinamo Bukarest, Csehovszki Megvegyi, Kadetten Schaffhausen, IFK Kristianstad, Orlen Wisla Plock, GOG

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Két kiemelkedő csapat, a Paris SG és a Barcelona is a mi csoportunkban szerepel. Ők kiváló együttesek, de nem legyőzhetetlenek. A minél jobb helyezés megszerzése a célunk, ezért is meg kell küzdenünk. Az elmúlt szezonban jól látszott, hogy előbb nyolcad-, majd a negyeddöntőkben kell úgy játszanunk, hogy ezt sikerrel vegyük, kiharcoljuk a BL négyes döntőben való részvételt. Ekkor kell jól kézilabdáznunk, hogy sikeresek legyünk.

Marko Krivokapics, a MOL-PICK SZEGED másodedzője: -– Kezdtem a szívemhez kapni, ahogy kezdődött a sorsolás. Kemény csoportba kerültünk, de itt már nincs könnyű ellenfél. A szurkolók mindenképpen jól járnak, remek csapatokat láthatnak majd Szegeden. Célunk a minél jobb hely megszerzése.

Mario Sostaric, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Ismét olyan csapatokkal kerültünk össze, akik ellen az előző idényben is pályára léphettünk. Mindkét csoport elképesztően nehéz, nincs köztük igazán különbség. A lehető legjobb pozícióban szeretnénk végezni a csoportkör végén, már alig várom a szezonrajtot.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.06.27.

TOVÁBBI HÍREK

2019
11/13
Jegyek a Veszprém elleni rangadóra - gazdára találtak a belépők

December 7-én vívjuk Veszprémben a rangadót. A meccsre minden jegy gazdára talált, így ismét megtelik a szegedi szektor.

2019
11/12
Kedd esti szegedi gólzápor

Gólzáporos meccset játszottunk hazai pályán a Dabas ellen, és 35-16-ra nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában. A találkozón szerepet kaptak a fiataljaink is.

AZ ÖSSZES HÍR