Mirko Alilovic: most már előre tekintünk

Vissza
Mirko Alilovic: most már előre tekintünk

Július 21-én az V. PICK-nikkel indítjuk a 2019-20-as szezont, csütörtökön este pedig már megtudjuk, kikkel játszunk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Mindezek előtt még horvát kapusunkkal, Mirko Aliloviccsal értékeltük a mögöttünk hagyott idényt.

– Április 25-ig minden csodálatos volt – kezdte visszaemlékezését Mirko Alilovic, aki a Telekom Veszprémtől igazolt hozzánk 2018 nyarán. – Nagyon csalódottak vagyunk, mert megvolt az esélyünk arra, hogy még jobb szezont zárjunk, de elszalasztottuk az esélyt. Ugyanakkor elégedettségre adhat okot, hogy az elmúlt két évben a bajnoki címet és a kupát is sikerült elhódítania a MOL-PICK SZEGED-nek. Ezek miatt boldogok lehetünk, az utolsó hónapunkért viszont bocsánatot kérek a szurkolóinktól, mert nagyon rossz volt. A legfontosabb pillanatokban játszottunk a legrosszabbul. A Vardar elleni BL-negyeddöntőben és a Veszprém elleni bajnoki fináléban is mindössze tizenöt perc pecsételte meg a sorsunkat, lerombolva ezzel az idényünket.

Ahogyan sokszoros horvát válogatott kapusunk is megjegyezte, a nemzetközi kupanegyeddöntő első mérkőzéséig kiváló szezont produkáltunk, veretlenül megnyertük az NB I-es alapszakaszt, 2008 után ismét elhódítottuk a magyar kupát, valamint a BL-csoportkört a második helyen zártuk, a nyolcaddöntőben pedig kettős győzelemmel búcsúztattuk a lengyel Wisla Plockot.

– Több olyan meccsünk is volt idén, amelyeken elégedett voltam a saját és a csapatom teljesítményével is. A kupagyőzelem volt a korona az idényre, fantasztikus találkozót játszottunk a BL-ben itthon a PSG-vel, a Veszprém ellen idegenben az NB I-es alapszakaszban, de győztünk a Flensburg, a Nantes, a Celje és a Zagreb ellen is. Pozitív előjelekkel fordultunk rá a májusra, majd vesztettünk nyolc góllal Szkopjéban, ami megmagyarázhatatlan. Addig minden rendben volt, utána viszont rosszul játszottunk. Tanulnunk kell ezekből, mert elég drága hibákat követtünk el, mivel a bajnoki címünkbe és a kölni szereplésünkbe kerültek. Felrázzuk magunkat, csak előre tekintünk most már, és azon leszünk, hogy minél jobb szezonunk legyen – zárta beszélgetésünket Mirko Alilovic.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.06.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR