BL: megkaptuk a szabadkártyát, az erősebb ágra kerültünk

Vissza
BL: megkaptuk a szabadkártyát, az erősebb ágra kerültünk

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi Bajnokok Ligája 28 csapatos mezőnyének névsorát, amelyből kiderült, hogy szabadkártyával az erősebb ágon, az A-B csoportban indulhatunk a 2019-20-as idényben.

A következő BL-idényre 35 csapat regisztrált. Több területet vettek figyelembe (múltbeli eredmények, helyszínek, szurkoló, televízió, médiamegjelenés), majd a regisztrálók száma miatt az EHF úgy határozott, nem lesznek BL-selejtezők. Tizenhárom bajnok mellett szabadkártyával lesz ott az A-B csoport a MOL-PICK SZEGED, a német THW Kiel és a francia Montpellier.

Összességében nyolc egykori BL-győztes lesz idén a mezőnyben, mivel huszonnégy év után visszatér a legerősebb sorozatba az 1995-ös győztes spanyol Bidasoa Irún is, mivel a spanyol pontvadászat második helyén végzett.

A csoportkör szeptember harmadik hetében (11-15.) indul majd, a lebonyolítás nem változott. A Bajnokok Ligája idei, 27. kiírása az utolsó, amelyet ilyen rendszerben bonyolítanak le, a 2020-21-es szezontól megreformálja az EHF a nemzetközi kupaporondot.

Az A-B csoport csapatai: Meskov Breszt, RK PPD Zagreb, Aalborg Handbold, SG Flensburg-Handewitt, Barca Lassa, PSG Handball, Telekom Veszprém, RK Vardar Szkopje, Elverum HH, PGE Vive Kielce, FC Porto, RK Celje Pivovarna Lasko, Motor Zaporizzsja, THW Kiel, Montpellier HB, MOL-PICK SZEGED.

A C-D csoport tagjai: Cocks, Dinamo Bukarest, Csehovszki Medvegyi, Sävehof, Kadetten Schaffhausen, Tatran Presov, GOG, Bidasoa Irún, Eurofarm Rabotnik, Orlen Wisla Plock, Sporting, IFK Kristianstad.

A BL-csoportkör sorsolását június 27-én 18 órától Bécsben tartják, a kalapkiosztásokat a következő hét elején hozza nyilvánosságra a szövetség.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: EHF

Közzétéve: 2019.06.21.

TOVÁBBI HÍREK

2019
11/13
Jegyek a Veszprém elleni rangadóra - gazdára találtak a belépők

December 7-én vívjuk Veszprémben a rangadót. A meccsre minden jegy gazdára talált, így ismét megtelik a szegedi szektor.

2019
11/12
Kedd esti szegedi gólzápor

Gólzáporos meccset játszottunk hazai pályán a Dabas ellen, és 35-16-ra nyertünk a K&H férfi kézilabda ligában. A találkozón szerepet kaptak a fiataljaink is.

AZ ÖSSZES HÍR