Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

Vissza
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

Bánhidi Bence mandulaműtétje – nem volt könnyű, de szépen gyógyul – miatt a szezon végén két szegedi játékossal áll majd fel a magyar férfi kézilabda-válogatott soron következő két Eb-selejtezőjén. Balogh Zsolt és Bodó Richárd holnap 18 órától (tv: Sport1) Vágsellyén Szlovákia ellen, míg vasárnap 18 órától (tv: M4 Sport) Kecskeméten Olaszország harcolhatja ki a kijutást az osztrák, svéd, norvég közös rendezésű 2020-as Európa-bajnokságra a nemzeti együttessel.

Magyarország vezeti a selejtezők hetedik csoportját, a továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez két pontra van szüksége Csoknyai István és Vladan Matics társ szövetségi kapitányok csapatának.

A magyar válogatott keretéből Bánhidi Bence mandulaműtét, Marko Vasics pedig vállsérülés miatt maradt ki, míg Mikler Roland és Lékai Máté pihenőt kapott a szakmai stábtól.

A keret:

Kapusok: Borbély Ádám (Orlen Wisla Plock), Székely Márton (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Tóth Ádám (CYEB Budakalász)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (MOL-PICK SZEGED), Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC), Szöllősi Balázs (Balatonfüredi KSE), Ubornyák Dávid (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Beállók: Rosta Miklós (Grundfos Tatabánya KC), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya KC), Kemény László (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-PICK SZEGED), Ligetvári Patrik (Abanca Ademar León), Szita Zoltán (Balatonfüredi KSE)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE)
Szövetségi kapitányok: Csoknyai István és Vladan Matics.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kovács Anikó – MKSZ

Közzétéve: 2019.06.11.

TOVÁBBI HÍREK

2019
08/20
Sigurmannsson bokája egyre jobban van

Apróbb bokasérüléssel bajlódott Stefán Sigurmannsson, de már sokkal jobban van. A bajnokság kezdete előtti a strasbourgi torna főpróbájáról is szót ejtettünk vele, ahogyan azt is elárulta, hogy mennyire szokatlan számára a szegedi hőség.

2019
08/19
Bajus Bruno: aranyéremmel felérő 5. hely az U19-es vb-n

Remek eredménnyel, az 5. helyen zárta az U19-es férfiválogatottunk a Szkopjéban rendezett világbajnokságot. A csapat tagja volt tehetséges balszélsőnk, Bajus Bruno. A címvédő franciákat kétszer is legyőzze Kárpáti Krisztián szövetségi kapitány együttese.

AZ ÖSSZES HÍR