Bajnoki döntő: döntetlennel zárult a visszavágó

Vissza
Bajnoki döntő: döntetlennel zárult a visszavágó

A bajnoki döntő visszavágóján 27–27-es döntetlennel zártuk az újszegedi sportcsarnokban a 2018-19-es szezont.

MOL-PICK SZEGED – Telekom Veszprém 27–27 (14–14)
Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric, Maqueda 3, Bombac 2, Bánhidi, Zsitnyikov 1, Källman 3. Csere: Gaber 4, Canellas 4/2, Sigurmannsson 2, Henigman, Bodó 4, Balogh 4/3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 2, Nagy L. 3, Blagotinsek 1, Mackovsek, Terzic, Strlek 5. Csere: Sterbik (kapus), Lékai 4, Nilsson 5, Mahé 2, Nenadics 1, Ilics 1, Tönnesen 3. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 6/5, ill. 1/0.
Kiállítás: 12, ill 12 perc.
Összesítésben: 62–51-gyel bajnok a Telekom Veszprém.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt bajnoki címhez, valamint Davisnek, hogy megváltoztatta a csapat arcát. Az életben nagyon fontos, hogy legyenek értékeink, neki megvannak. Ma nagyon meg akartuk nyerni ezt a meccset, mindent megtettek a fiúk ezért. Óriási ütést kaptunk idegenben, de felálltunk. Gratulálok a játékosaimnak, megmutatták a karakterüket, hogy mindent megtesznek a közönség kiszolgálásáért. Köszönet a szurkolóinknak, hogy mindig velünk vannak, a finálé egyértelműen Veszprémben dőlt el. Nekünk nem marad más, mint dolgozni és megpróbálni jövőre visszahódítani a bajnoki címet. Ez nem egyszerű, hiszen a kiváló Veszprém ellen kell csatákat vívni. Ellenfelünk idén esélyes a BL-győzelemre. Nagy szezont játszottunk április 25-ig, addig felfelé íveltünk, megnyertük a kupát, de a Vardar elleni vereség nagy hatást gyakorolt ránk. Nagy volt az elvárás, megvalósíthatónak gondoltuk, de nem sikerült. Tavalyhoz képest előreléptünk, jövőre ugyanezek a célok, de a tétmeccsek teljesítményében fejlődnünk kell, hogy megvalósítsuk álmainkat. Meg kell néznünk a statisztikákban, hogy mi hatott erre a csapatra ennyire májusban. Minden jót és sok sikert kívánok a távozó játékosainknak, ha ellenfélként találkozunk a fair-play szellemében játszhatunk egymás ellen. Sok sikert a Veszprémnek Kölnben, támogatjuk őket.

Balogh Zsolt, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Az első évem más volt itt Szegeden, mint a többi. Pastor érkezésével egy olyan lehetőséget kaptam, amivel sikerült élnem, és hosszan fent tartottam. Köszönettel tartozom neki, nagyon szép hét évet töltöttem itt. Ahogyan Dárdai is mondta, szép volt, jó volt, de elég volt. Nem fogtam még fel, hogy jövőre mi nem lesz már, ehhez kell még pár nap, hogy tudatosuljon bennem. Egy fejezet lezárult, sajnálom, hogy nem pozitívan. Szerettem volna a maximálisat kihozni belőle, vagyis két aranyérmet és a kölni négyes döntőt. Remek szezonunk volt, kétszer 15 perc miatt kell most szomorkodnunk. Annak viszont nagyon örülök, hogy a magyar kupát megnyertük idén hosszú idő után. Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelték az aranyérmet a bajnokságban. Háromszor legyőztük őket, de a legfontosabb bajnoki meccset ők nyerték. Csodálatos hét év alatti támogatást köszönöm a szurkolóknak.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Nem kell sokat beszélnünk erről a meccsről, az aranyéremért jöttünk, a többit láthatták a szurkolók. Köszönöm Dr. Csík Zoltánnak, hogy megbízott bennem, és a Veszprém edzője lehetek. Hálás vagyok a klubnak is, maximálisan segítettek, az első naptól kezdve befogadtak. Köszönöm a szurkolók támogatását is, mindenhova elkísérnek bennünket Európába, hűségesek hozzánk. A csapatnak is köszönöm, hogy hittek bennem, amikor megérkeztem. Mentálisan és fizikálisan is lent voltak, de elvégezték a munkát, ami miatt elképesztően büszke vagyok rájuk. Továbbá köszönet Pastornak, ha ő nem lenne, akkor nem ülhetnék itt, nem ünneplhetném az első bajnoki címemet vezetőedzőként. Tisztelem őt a pályán és azon kívül is. A családomnak is köszönöm, hiszen áldozatokat hoznak, sokat dolgozom, alig látnak.

Lékai Máté, a Telekom Veszprém játékosa: – Magasan jegyzem ezt a bajnoki címet, hiszen hullámvasút volt a szezon számunkra. Rossz állapotban voltunk, sok időnk nem volt felépíteni magunkat, de amikor elértük a formánkat, akkor pont jött a téli szünet. Féltünk, hogy megtörik a jó szériánk, de februárban nagyon jó formával jöttünk vissza, a tavaszunk pedig tökéletes a BL-ben, nem vesztettünk meccset. A kupadöntőben a Szeged jobb volt, így a bajnoki címet mindenképpen szerettük volna visszaszerezni. Az aranyérem az első meccs második félidejében dőlt el. A különbség nem volt reális, de akkor sikerült kialakítani. Örülünk a bajnoki címnek, Kölnben már csak egy helyet nem szereztünk meg, az elsőt, egyértelműen ennek az elérése a célunk. Gratulálok a csapatomnak, jó formában megyünk a négyes döntőbe. Balogh Zsoltinak pedig sok sikert kívánok, és gratulálok a szegedi pályafutásához.

Összefoglaló:

A bajnoki döntő visszavágójának 16-os meccskeretéből Stanislav Kaspárek, Alen Blazevic és Pedro Rodríguez maradt ki. A mérkőzés előtt köszöntöttük 2014-ben EHF-kupa-győztes csapatunkat, amely május 18-án öt éve nyerte meg klubunk első nemzetközi trófeáját. Akkori csapatunkból többek között Ilyés, Vadkerti, Ancsin, Tóth, Kekezovics, Czina, Vranjes és Gidai is eljött a mai összecsapásra.

A bajnoki döntő visszavágója is szegedi értékesített hétméteressel indult Joan Canellas révén. Kiválóan kezdtünk, így az 5. percben a vendégek 4–1-nél kértek időt. Bánhidi Bencét már a 12. percben elvesztettük, mivel a svéd játékvezetők piros lappal kiállították. Egyenlített a Veszprém, de vezetni az egész első félidő során mi tudtunk, azonban egállal mehettünk szünetre.

A második játékrész kezdete után Marin Sego került ihletett formába kapunkban, ennek köszönhetően 18–15-nél kértek időt ismét a vendégek. Két-háromgólos előnyünk állandósult a második játékrészben is, 26–23-ról viszont egalizáltak a vendégek, majd Balogh hiába lőtt sikeresen hétméterest, a párharc vége előtt két másodperccel Kent Robin Tönnesen állította be a 27–27-es végeredményt.

A lefújást követően elköszöntünk három távozó játékosunktól, Balogh Zsolttól, Marin Segótól és Pedro Rodrígueztől.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kocsis Alíz

Közzétéve: 2019.05.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR