Bajnoki döntő: nagy különbségű vereség Veszprémben

Vissza
Bajnoki döntő: nagy különbségű vereség Veszprémben

Az első félidőben még 14–13-ra vezettünk, végül 35–24-es vereséget szenvedtünk a bajnoki döntő első mérkőzésén Veszprémben.

Telekom Veszprém – MOL-PICK SZEGED 35–24 (13–14)
Férfi kézilabda NB I, döntő, 1. mérkőzés. Veszprém, Veszprém Aréna, 5224 néző. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok).
Telekom Veszprém: Sterbik – Gajic 9/6, Nagy L. 3, Lékai 3, Blagotinsek 1, Mackovsek 2, Manaszkov 4. Csere: Mikler (kapus), Terzic, Nilsson 3, Tönnesen 1, Ilics 1, Mahé 2, Nenadics 6. Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 2, Maqueda 5, Gaber, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac. Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov 4, Canellas 8/4, Bodó, Sigurmannsson 1/1, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/6, ill. 8/5.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

NYILATKOZATOK:

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Elégedett vagyok a játékosok és a szurkolók teljesítményével, kiváló mérkőzést zártunk. Az első félidő egyenlő felek küzdelmét hozta. Jól kezdtünk, mindig így kellene, mindenki koncentrált volt. A második játékrészben Petar Nenadics frissen és jól szállt be, valamint Mikler Roland is jól védett. Ez még csak az első fele volt a párharcnak, alszunk rá egyet, és felkészülünk a visszavágóra, ahol szintén nyerni szeretnénk.

Petar Nenadics, a Telekom Veszprém játékosa: – Az edzők már összefoglalták a mérkőzést. Az első félidőben kiélezett játékot hozott, viszont a második játékrészben idei legjobb játékunkat nyújtottuk. Köszönjük a szurkolóinknak a szurkolást, pihenünk, aztán felkészülünk a visszavágóra.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Gratulálok a Veszprémnek a jó mérkőzéshez, sokkal jobbak voltak nálunk a második félidőben. Az elsőben kontroláltuk a meccset, a másodikban viszont elúszott számunkra. Azt a kevés jó helyzetet, amit kialakítottunk, nem tudtuk kihasználni. Huszonkét gólt kaptunk, amit tilos lett volna. Nagyon sajnálom a szurkolókat, akik elkísértek Veszprémbe bennünket, és egész évben mellettünk voltak. Az az igazság, hogy a BL-kiesés nagy hatást gyakorolt a játékosainkra. Rengeteg időbe került, hogy olyan szintre kerüljünk, mint a Veszprémmel, de ma visszaléptünk három évet. Meg kell mutatnunk vasárnap a büszkeségünket, hogy nyerni tudunk. Fel kell állnunk! Gratulálok Davis mester munkájához, sok sikert a BL négyes döntőjében.

Jonas Källman, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Őszinte leszek mindenkivel, nagyon szégyellem magam, amiatt, amit nyújtottunk ma. A második félidőben darabjainkra estünk. Csalódott vagyok a saját teljesítményem miatt is, nem így szeretnék játszatni, tovább kell dolgoznom, hogy jobban játsszak. Elképesztően sajnálom a szurkolóinkat, elnézést kérek tőlük. Mindenképpen a legjobbunkat akarjuk majd adni vasárnap. Gratulálok a Veszprémnek és Davisnak, jó munkát végeztek ma.

ÖSSZEFOGLALÓ:

Csapatunk már szerda délután elutazott a mai mérkőzés miatt. Balogh Zsolt, Alen Blazevic és Pedro Rodríguez is, ők azonban nem kerültek be a 16 fős keretbe, ellenben a két fiatal, Nagy Martin és Sunajko Stefán igen.

Veszprémi középkezdéssel és szegedi góllal indult a bajnoki döntő első találkozója. Joan Canellas értékesített hétméterest, majd Dragan Gajic szintén, öt perc játékot követően a két belőtt hetes, valamint egy-egy Alilovc- és Sterbik-védés került a statisztikába.

Bő negyedóráig egy gól itt, egy gól ott volt a koreográfia, 8–8 után viszont 11–8-ra elléptek a hazaiak. A 20. percben emiatt kért időt Juan Carlos Pastor vezetőedzőnk.
Marin Sego egyre jobban belelendült, több ziccert hárított, így a 24. minutumban már 12–12 állt az eredményjelzőn.

A hátralevő időben Nik Henigman labdaszerzése után még Mario Sostaric talált be, így egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

Bánhidi Bence találatával indult a második játékrész, amelyben bő öt percig még semmi sem utalt arra, ami utána következett. A 40. minutumban 20–17-nél kértünk időt ma másodszor, azonban ezúttal nem sikerült olyan jól a megbeszélés, mint az első félidőben. Eksztázisba kerültek a hazaiak, míg mi hibát hibára halmoztunk, ziccerek, hétméteresek maradtak ki. A 45. percben Sigurmannsson góljával 23–19-re jöttünk fel, amit sorozatban hét veszprémi találat követett. Ezzel a mai győzelme biztossá vált a hazaiaknak, mindössze a különbség maradt kérdésnek az összecsapás utolsó tíz percére.

A bajnoki döntő visszavágóját vasárnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban rendezik.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR