Bodó Richárd: már viszket a kezünk

Vissza
Bodó Richárd: már viszket a kezünk

Csütörtökön 18.30-kor megkezdődik a K&H férfi kézilabda liga döntője. Csapatunk idegenben kezd a Telekom Veszprém ellen, a visszavágót vasárnap 18 órakor rendezik az újszegedi sportcsarnokban. Bodó Richárddal beszélgettünk.

– Dolgozik már benned az izgalom? Hogyan alszol ilyenkor a nagy meccsek előtt?

– Semmi gond a pihenéssel, minden rendben, teljesen fitt vagyok. Persze dolgozik az emberben a drukk, de ez mikor ne jelenne meg, mint a döntő előtt. Egy sportoló álma, hogy ilyen magas rangú meccsnek a részese legyen. Ez a csúcs, nem véletlenül tartják a Szeged–Veszprém párharcot a világ egyik legnagyobb kézilabda csatájának.

– Okés, te jól alszol. És a kisfiad, Bence?

– Még az apukájánál is jobban, így segíti az édesanyját, hogy ő is tudjon pihenni. Vivi is jól van, boldog családban élünk, a kis pici érkezése mindennapunkat bearanyozza. Bízom benne, hogy vasárnap este még aranyosabb lesz az életünk.

– Minden rendben a csapatnál?

– Persze! Remek közösség a miénk, összetartó a társaság, és ez mindig sokat jelent. Voltunk már gödörben, és tudjuk kezelni ezeket a dolgokat. De én nem tartom gödörnek azt, amibe kerültünk, mert összesen volt egy rossz 10 percünk Szkopjéban, amely sajnos döntőnek bizonyult a BL-ben. A többi résszel elégedettek lehetünk, Szegeden pedig produkáltunk egy olyan első 30 percet, amire lehet építeni. Mennünk kell előre, okosan, precízen, játszani a taktikánk, ami sokszor vezetett sikerre. Van miből erőt merítenünk, mert ebben a szezonban is bizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk. Felkészültünk a döntőre. Minden edzésen felszántottuk a parkettát, mert szeretnénk szépen zárni a szezont.

– 340 szegedi szurkoló kísér el benneteket az első meccsre. Ez mit jelent neked, nektek?

– Sokat! Nehéz szavakkal leírni ezt. Ha hazamegyek Mátészalkára a szüleimhez, akkor sok barátommal is találkozom. Mindig kérdezik, hogy milyen Szegeden játszani? Én erre azt válaszolom, hogy csodás, mert egy sportoló mindig arra vágyik, hogy szeressék, rajongjanak a csapatáért. Ezt itt, a MOL-PICK SZEGED-nél pedig megkapom, megkapjuk. Éppen ezért küzdünk majd kettőzött erővel, mert a kék tábor nagyon megérdemelné az újabb bajnoki címet.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR