Beléptünk a bajnoki döntő hetébe

Vissza
Beléptünk a bajnoki döntő hetébe

Egyre hevesebben ver a MOL-PICK SZEGED-szurkolók szíve, mivel beléptünk a bajnoki döntő hetébe. Csütörtökön 18.30-tól Veszprémben rendezik az első meccset, míg a visszavágó vasárnap 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

Ez lesz a negyedik alkalom, hogy a Telekom Veszprém ellen lépünk pályára a 2018-19-es szezonban. 2018. október 21-én 32–27-re nyertünk az NB I-es alapszakasz hetedik fordulójában, Veszprémben. Ezen a találkozón Jonas Källman hatszor, Jorge Maqueda ötször, Bodó Richárd és Dean Bombac négyszer-négyszer volt eredményes. 2019. március 17-én az újszegedi sportcsarnokban is legyőztük a Veszprémet, egy szorosabb összecsapás végén 25–23-ra. Az idény harmadik hazai rangadóján, az eddigi legfontosabbon 17–10-es félidő után 28–27-es sikerrel hódítottuk el a Magyar Kupa-trófeát Debrecenben.

A kupadöntő óta lezajlottak a negyeddöntők a Bajnokok Ligájában, ahonnan csütörtöki ellenfelünk kvalifikálta magát a kölni négyes döntőbe a német bajnok Flensburg ellen kettős győzelemmel, míg mi óriási csatában végül búcsúztunk a 2016-os győztes észak-macedón Vardar Szkopje ellen.

Sosem zártunk még olyan jól a magyar bajnokság alapszakaszában, mint idén. Huszonhat mérkőzést követően veretlenül, egy döntetlennel (25–25, Tatabánya) végeztünk a tabella élén öt ponttal megelőzve finálébeli ellenfelünket, a Veszprémet.
Címvédőként érkezünk a döntőbe, mivel éppen egy éve, 2018. május 20-án a Veszprém Arénában elégnek bizonyult a szegedi első felvonáson aratott négygólos sikerünk, összesítésben 58–57-tel megnyertük a magyar bajnokságot tizenegy év után. Most alapszakasz-győztesként idegenben kezdünk, a visszavágót vívjuk itthon.

Ismét népes szurkolótábor kísér el bennünket csütörtökön Veszprémbe. A vasárnapi visszavágóra szerdán lehet jegyeket vásárolni az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában, további információk ide kattintva érhetőek el.

A bajnoki döntő mindkét mérkőzését élőben sugározza az M4 Sport TV, ahogyan a delmagyar.hu is szöveges percről percre tudósítással jelentkezik majd a találkozókról.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR