Felejthetetlen EHF-kupa-győzelem

Vissza
Felejthetetlen EHF-kupa-győzelem

Öt éve, 2014. május 18-án klubunk történetének első nemzetközi sikerét értük el. Berlinben megnyertük az EHF-kupát. Nagyszerű győzelmet arattunk a német fővárosban.

„Öt éve? Szinte hihetetlen, hogy ennyi idő eltelt, mintha tegnap lett volna a berlini EHF-kupa döntője. Nem tagadom, sokszor megnéztem már azóta a finálét, ha azt akarom, hogy igazán jó kedvem legyen, akkor sokszor elindítom a francia Montpellier elleni meccs felvételét.
 
Emlékszem, hogy úgy utaztunk a német fővárosba, hogy de jó lenne éremmel hazatérni. Mi pedig a legfényesebbet szereztük meg, és  magasba emelhettük a kupát, amelyet azóta is féltve őrzünk, büszkék vagyunk rá.
 
Micsoda öröm szabadult fel a meccs után mindenkiben. Körbe-körbe ugrált a csapat, a szurkolók mosolyogtak, egymást ölelgették, zengett a „PICK SZEGED!” kiáltás a Max-Schmeling-Halle lelátóján. Meghódítottuk Berlint.
 
Nagy utat tett meg a csapat, hogy elérje ezt a sikert. Ezért mindenkinek köszönet jár. Az alapítóknak, az első csapatnak, azoknak, akik letették az alapkövet, amelyet azóta is építünk minden évben. Folytatjuk az utat, haladunk Csak előre!
Szép emlék a 2014-es berlini délután. Jó dolog, hogy ilyen sikereket értünk el, mert emlékezni mindig kellemes érzés. Ma is, az ötéves ünnepen is azt tudom mondani, mint akkor az öltözőben: „Szép volt fiúk! Minden szegedi szurkoló büszke rátok!”
 
Dr. Szűcs Ernő Péter
a MOL-PICK SZEGED elnöke
 
Fotó: Kocsis Alíz

Közzétéve: 2019.05.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR