25. győzelmünkkel zártuk az alapszakaszt

Vissza
25. győzelmünkkel zártuk az alapszakaszt

Nyolcgólos győzelemmel zártuk az alapszakaszt, az újszegedi sportcsarnokban 34–26-ra nyertünk a Csurgó ellen a K&H liga 26. fordulójában, így huszonötödik sikerünkkel zártunk.

MOL-PICK SZEGED - Csurgói KK 34-26 (17-13)
Férfi kézilabda NB I, 26. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Fekete, Tóth D.
MOL-PICK SZEGED: Sego - Sostaric 1, Maqueda 6, Bombac 1, Gaber 5, Bodó 4, Källman 1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Henigman 4, Sigurmannsson 1, Canellas 5/2, Kaspárek 2, P. Rodríguez 4, Zsitnyikov, Sunajko. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgói KK: Zaponsek - Vasics 2, Toszkics, Farkas T. 3, Hadzioermic 3, Kovacevic 1, Oslak 4. Csere: Füstös (kapus), Pavlovics 6, Brezovszky 3, Varjú 1, Szeitl, Kerkovits 2/1, Bazsó 1. Vezetőedző: Bencze József.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/1.
Kiállítás: -, ill. 10 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Gratulálok a Csurgónak, végig harcoltak sok sérült játékosuk ellenére. Jól indítottuk a meccset, de a cserék nem úgy jöttek be, ahogy akartuk, így feljött a Csurgó. A második félidőben újrakezdtük, a legfontosabb, hogy sérülés élkül megúsztuk a mai meccset.

Pedro Rodríguez, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Egyetértek Pastorral, jól kezdtünk és védekeztünk, amiből könnyű gólokat szereztünk. Amikor cseréltünk, akkor közelebb zárkózott hozzánk a Csurgó, ezt kell kiküszöbölnünk a döntőre még.

Bencze József, a Csurgó vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek. Rosszul kezdtünk, nehezen bírtuk el a nagy nyomást, de büszke vagyok a srácokra, mert 20 perc után felálltunk. A második félidőben ezt folytattuk, 

Darko Pavlovics, a Csurgó játékosa: - Az első tíz perc után azt csináltuk, amit megbeszéltünk, így jól alakult a meccs számunkra a sok sérültünk ellenére is. Gratulálok a Szegednek. Sok sikert kívánok nekik a bajnoki döntőhöz.

Összefoglaló:

Szakmai stábunk döntésének értelmében a mai meccsen nem lépett pályára Alen Blazevic, Balogh Zsolt és Bánhidi Bence.

Utolsó alapszakasz-mérkőzésünkön mi indítottuk útjára a labdát. Villámrajtot vettünk, a 7. percben már 6–1-re vezettünk. Jó védekezésünk után rendre jöttek a gyors gólok rendezetlen fal ellen, így az első félidő legnagyobb különbségét a 15. percben mutatta az eredményjelző 13–4-nél. A szünet előtt 16–8-ról 16–11-re zárkóztak fel a vendégek, míg a szünetre négygólos előnnyel mehettünk.

A második félidő elején jól tartotta magát a vendégalakulat, 21–15 után újra kinyílt az olló a csapatok között, ismét elléptünk kilenc találattal, majd nyolcgólos különbségnél fújták le a játékvezetők a mérkőzést.

Legközelebb már a bajnoki döntőben lépünk pályára, május 23-án 18.30-tól a Veszprém vendégei leszünk.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR