Jön az utolsó alapszakasz-meccs: fogadjuk a Csurgót

Vissza
Jön az utolsó alapszakasz-meccs: fogadjuk a Csurgót

Ezen a héten zárul a férfi kézilabda NB I alapszakasza, amelyet mi holnap 18 órától a Csurgó ellen fejezünk be az újszegedi sportcsarnokban. A meccset az M4 Sport Tv élőben közvetíti.

Soha ilyen jól még nem szerepelt a férfi kézilabda NB I alapszakaszában a MOL-PICK SZEGED, mint most a bajnokság 2018-19-es kiírásában. Amennyiben az utolsó fordulóban holnap hazai környezetben legyőzzük a Csurgói KK-t, akkor 25 győzelemmel végezhetünk az alapszakasz tabellájának élén. Mindössze egy döntetlenünk van, Tatabányán játszottunk 25–25-t, a Veszprémet idegenben 32–27-re, itthon 25–23-ra győztük le.

A Csurgó elleni utolsó alapszakaszbeli összecsapásunkon meglőhetjük a 900. gólunkat a bajnoki idényben. A 27. gólunk lesz holnap a 900. idén az NB I-ben, mivel az eddigi huszonöt mérkőzésen 873-szor találtunk be az ellenfelek kapujába. Legeredményesebb góllövőnk izlandi válogatott balszélsőnk, Stefán Rafn Sigurmannsson, aki 102 találatnál jár, ebből 56-őt szerzett hétméteresből.

Az már korábban eldőlt, hogy kvalifikáltuk magunkat a bajnoki döntőbe, ahol a Veszprém ellen lépünk majd pályára. Az is biztos, hogy idén több lőtt góllal zárjuk a huszonhat fordulót, mint tavaly (854) és 2017-ben (841). Jövő csütörtökön 18.30-tól Veszprémben rendezik a finálé első felvonását, míg a visszavágón, május 26-án, szombaton 18 órától fogadjuk őket az újszegedi sportcsarnokban. Az idegenbeli találkozóval kapcsolatban ide kattintva értesülhet jegyinformációkról.

A holnap 18 órakor kezdődő MOL-PICK SZEGED – Csurgó mérkőzést az M4 Sport Tv élőben közvetíti, míg a delmagyar.hu szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről. Csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter) részeredményekért, valamint friss fényképekért és videókért lesz érdemes követni a találkozó folyamán.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR