Juan Carlos Pastor: mindenkire szükségünk lesz!

Vissza
Juan Carlos Pastor: mindenkire szükségünk lesz!

Csapatunk gőzerővel készül az idény hátralévő meccseire, a májusi bajnoki döntőre. A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között búcsúztunk. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

- Jó néhány nap eltelt a Bajnokok Ligája-búcsú óta. Azóta sokat elemezte a Vardar elleni két meccset. Min múlott, hogy nem mi jutottunk tovább?

- A legnagyobb gond a Szkopjéban kapott 31 gól volt. Itthon hatalmas tempót diktáltunk, gyorsan ledolgoztuk az első meccsen összeszedett hátrányunkat, azonban a második félidőben teljesen szétesett a védekezésünk, és elmaradt a kapusteljesítményünk is. Támadásban megvoltak a lehetőségeink, azonban ziccereket, biztos helyzeteket rontottunk el. Sohasem egyszerű jó csapatok ellen nagy különbséggel nyerni, ez most bebizonyosodott a szegedi meccsen, mert amint ellenfelünk ledolgozta tetemes hátrányát, remekül kontrollálta a találkozót. Amióta Szegeden dolgozunk, azóta nem volt ekkora esélyünk továbbjutni a legjobb négy közé, és ott lenni Kölnben. Még egy lépés hiányzik. Nagyon bízom benne, hogy ezt hamarosan megtesszük, mert a csoportküzdelmeket remekül zártuk, ilyen teljesítményre lesz mindig szükségünk.

- Mindkét meccsen volt egy-egy komoly holtpontunk. Megfejtette már, hogy miért?

 - Az első meccsen hihetetlen hibaszázalékkal játszottunk, nyerni akartunk, görcsössé váltunk, ebben volt a gond. Itthon a második 30 perc játéka bizonyult döntőnek, de erről már meséltem.

- A visszavágó sajnos nemcsak a kézilabdáról szólt. Mit gondol a meccs végéről és a sajtótájékoztatón történtekről?

- Szeretnénk ezt a témát lezárni. Ezzel kezdtük a szerda délelőtti edzést, megbeszélte a csapat, innentől kezdve szeretnénk előre tekinteni. Úgy gondolom, hogy a meccs utolsó percében történtek olyan sportszerűtlen jelenetek, amelyek nem a pályára való. Ezt nem lehet meg nem történtté tenni, de nem tudjuk már visszacsinálni. Magunkra szeretnénk koncentrálni, még komoly feladat vár ránk, hamarosan kezdődik a bajnoki döntő.

 - Mennyire kell felrázni a csapatot? Mennyire viselte meg a fiúkat a BL-kiesés?

- Nem egyszerű ilyenkor a helyzet. Amikor nincs esélyed egy ellenféllel szemben, akkor azon gyorsabb túlteszed magad. Most viszont volt opciónk, ott lett volna a helyünk Kölnben. Előreléptünk a BL-ben, jobb csapat lettünk, és bízom benne, hogy ez a fejlődés töretlen lesz, még jobbak leszünk. Sajnos, nem tudtuk megcsinálni. Fontos lesz visszatérnünk a mindennapi munkára, és felkészülni a bajnoki döntőre.

 - Sok nagy csatát megélt már az újszegedi sportcsarnok. Amit a szegedi közönség produkált a meccsen, arra nincsenek szavak. Hogy élte meg ezt a hangulatot?

- Szeretném megköszönni azt az atmoszférát amit teremtettek a szurkolók. Ezt nehéz felülmúlni. Most fontos, hogy mellettünk álljanak, mert csakis együtt tudunk még jobbak lenni.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR