Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától

Vissza
Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától

Az első félidő után már 17–9-re vezettünk, a második játékrészben gólcsendünk alatt a Vardar felzárkózott. 29–25-re megnyertük a visszavágót, összesítésben viszont 56–52-re a szkopjeiek bizonyultak jobbnak, és jutottak be a BL kölni négyes döntőjébe.

MOL-PICK SZEGED - RK Vardar Szkopje 29-25 (17-9)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 éző. Vezette: Raluy, Sabroso (spanyolok).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic - Sostaric, Maqueda 4, Bombac 6, Bánhidi 7, Zsitnyikov 5, Källman 2. Csere: Gaber 1, Balogh 1, Canellas, Sigurmannsson 3/2, Bodó, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
RK Vardar Szkopje: Miloszavljev - Skube 3, Siskarjov, Kristopans 5, Kalaras, R. Ferreira, Gyibirov 4. Csere: Ghedbane (kapus), Karacic 8/1, Sztojlov 3, Cupic 2/1, Kiselev, Nedanovski. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 16, ill. 8 perc.
Továbbjutott: az RK Vardar Szkopje 56-52-vel.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Az első félidőben rendkívül magas szinten védekeztünk és támadtunk. Nyolccal vezettünk, az volt a célunk, hogy a második játékrészt egy góllal megnyerjük. Kulcsnak bizonyult, hogy a szünet után sok kiállításunk volt. Ekkor visszajött a Vardar a mérkőzésbe, és egy új találkozó kezdődött. Megérdemeltük volna mi is, hogy ott legyünk a négyes döntőben, nem voltunk rosszabb csapat a szkopjeiknél. A párharc kulcsa az idegenbeli találkozónk utolsó pár perce. Az életben elegánsnak kell lenni győzelemnél és vereségnél egyaránt. Azért kértem időt a végén, hogy leállítsam a káoszt a pályán. Olyan helyről származom, ahol a magaviselet fontos, az eredmények fölött vannak az értékek. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a MOL-PICK Szegedhez tartozom, szerencsés ember vagyok. Büszke vagyok a fiúkra is, mindent kiadtak magukból, valamint a szurkolókra is. Elhitték, hogy megcsinálhatjuk, és valóban közel voltunk a továbbjutáshoz. Tanulnunk kell, folytatni a munkát abban a rendszerben, amiben hiszünk.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk, de ezúttal ez nem volt elég. Büszke vagyok a mai hangulatra, illetve arra, ahogyan egész héten viszonyultak hozzánk a szurkolók. Gratulálok a Vardarnak, sok sikert kívánok nekik Kölnben. 

Roberto García Parrondo, az RK Vardar Szkopje vezetőedzője: - Nagyon nehéz meccset játszottunk, a MOL-PICK Szeged kiválóan játszott. Sajnálom,  ami a meccs végén történt, mert az nem kézilabdapályára való.

Stas Skube, az RK Vardar Szkopje játékosa: - Az első félidőben borzasztóan játszottunk, nem tudtuk, hogy játszunk támadásban. A szünetben felébredtünk, rájöttünk, hogyan kell játszani, és kétezer százalékot beletenni. Megérdemelten sikerült bejutnunk a legjobb négy közé.

Összefoglaló:

Védekező specialistánkra, Alen Blazevicsre nem számíthatott vezetőedzőnk, így helyette Pedro Rodríguez került a meccskeretbe.

A mérkőzés első gólját az ötödik minutumban Stefán Sigurmannsson szerezte hétméteresből. A 11. percben 4–4 állt az eredményjelzőn, ezután sikerült először ellépnünk 7–4-re, majd 8–6-ról 11–6-ra. Csodálatos hangulatot teremtettek szurkolóink az újszegedi sportcsarnokban, aminek következtében a 28. percben már 16–7-es előnyben játszottunk, végül a szünetre nyolcgólos különbséggel mehettünk.

Szkopjei gólokkal indult a második félidő, dolgoztak le hátrányukból, de a 37. percben már ismét továbbjutásra álltunk 22–13-nál. A 42. és az 51. minutum között nem tudtunk betalálni, így 25 –17-ről 25–23 jöttek fel a vendégek. Ekkor még egy nagy hajrát indítottunk. A mai győzelmünk nem forgott veszélyben, de az első találkozón összeszedett nyolcgólos hátrányunkat már nem tudtuk ledolgozni.

Hazai 29–25-ös sikerrel búcsúztunk a Bajnokok Ligája idei kiírásától, legközelebb jövő pénteken az NB I-ben Cegléden lépünk pályára.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR