Pastor: Hinnünk kell benne, hogy megcsináljuk!

Vissza
Pastor: Hinnünk kell benne, hogy megcsináljuk!

Csapatunk vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a Vardar Szkopjét fogadja. 31–23-ra nyert az észak-macedón együttes az első meccsen. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

– Vasárnap következik a Vardar elleni visszavágó. A szurkolók rengeteg üzenetet küldenek. Dániától Kínáig sok-sok biztató szó érkezik a csapatnak. Mit szól hozzá?

– Először is köszönöm ezeket a szép szavakat, amelyekkel buzdítanak bennünket, ez egy nagy segítség! Biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz vasárnap este, de ez a sport, magas szinten kell játszanunk, úgy, ahogyan a kupadöntőn, vagy éppen itthon a Paris SG ellen tettük. Ott megmutattuk, hogy egy jó csapat ellen is tudunk nagy különbséggel vezetni.
 

 – Mi kell a továbbjutás kiharcolásához, ami nem lesz könnyű, hiszen nyolcgólos hátrányban vagyunk?

– Türelem elsősorban! Úgy kell gondolkodnunk, hogy ciklusokat kell megnyernünk. Fontos lesz: egy jó védelem, egy jó támadás. Ezen lesz a nagy hangsúly! Magas hőfokon, nagy tempóban kell játszanunk. A Vardar biztos, hogy lassítja majd a játékot, erre kell készülnünk. Komoly feladat, hogy ebben a magas ritmusban ne csináljunk butaságokat. Okosan kell kézilabdáznunk. Ha nincs védekezésünk, akkor nehéz lesz könnyű gólokat lőni. Ezt kell a szemünk előtt tartani végig!
 
– Mennyire fogta meg a társaságot a szkopjei vereség?
 
– Ez már a múlt. Nem szabad azon gondolkodni, hogy mit rontottunk el az utolsó 7 percben. Fejben kell erősnek lennünk, meg kell keresnünk azt a lehetőséget, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat. El kell hinnie mindenkinek, hogy meg tudjuk csinálni. Ez a meccs nemcsak a kézilabdáról szól majd, hanem a szívről, sok-sok szívről.
 
– Az edzéseket látva a játékosok is érzik, hogy milyen fontos meccs vár rájuk. Lobog az a tűz, ami fontos lesz a Vardar ellen!
 
– Nem tettünk le arról, hogy ott legyünk Kölnben! Csak pozitívan szabad gondolkodnunk. Nagyon várom már a meccset, az elmúlt szombaton mondtam is a fiúknak, hogy játszhatnánk már a meccset. Nagy kihívás vár ránk!

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.05.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR