Juan Carlos Pastor: együtt kell kimászni a gödörből

Vissza
Juan Carlos Pastor: együtt kell kimászni a gödörből

31-23-as vereséget szenvedtünk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén az észak-macedón Vardar Szkopje otthonában. Vezetőedzőnkkel, Juan Carlos Pastor még Szkopjéban beszélgettünk.

– Mi volt a legnagyobb gond a Vardar elleni első meccsen?
– Egyértelmű, hogy a védekezés. Gyengén teljesítettünk. És ha nem jól védekezünk, akkor nincsenek egyszerű góljaink. A második félidőben volt egy jó időszakunk, ott fel is jöttünk egy gólra, ekkor tudtunk gyors támadásokat vezetni. Ha nincs védekezés, akkor nincs biztonság, ami kell a csapatnak. És sokat hibáztunk elöl, ezért lett ekkora különbség.

– Miért roppant össze a csapat a hajrára? Hiszen előtte az 51. percig szoros volt a meccs.
– Semmi kontroll nem volt a csapatnál, ebben az időszakban többször is emberhátrányban játszottunk. Egyéni megoldásokat kerestünk, siettünk, amit nem kellett volna. Ezért esett teljesen szét a csapat.

– Reménytelen a helyzet?
– Nagyon nehéz, de nem reménytelen. Keresni kell a lehetőséget, ebben az idényben is megmutattuk, hogy jó csapatok ellen is tudtunk vezetni 5-6 góllal. Sokkal jobban kell játszanunk. Nincs lehetetlen!

– Sok helyen játszott már a MOL-PICK SZEGED, azonban ilyen félelmetes hangulattal még nem találkozott a csapat. Ez mennyire volt hatással a játékosokra?
– Tudtuk, hogy hova jövünk, és mi fogad majd bennünket. A különbség az volt, hogy sokkal keményebben védekezett a Vardar, mint mi. Tudtuk, hogy ez lesz az utolsó meccse a Szkopjénak, nem adják fel a harcot, keményen játszanak majd. A szegedi hangulat is fantasztikus, nálunk sem egyszerű játszani. Mindent megteszünk azért, hogy javítsunk.

– Ha most kezdődne a meccs, csinálna valamit másként?
– Valójában keresnénk a jobb védekezést. Próbálkoztunk a meccs közepén is ezzel, de nem hozott eredményt. Sajnos az is döntő volt, hogy Bánhidi Bence gyorsan összeszedett két-két percet, így őt nem tudtuk használni.

– A szegedi szurkolók természetesen szomorúak, csalódottak, mégis rengeteg olyan üzenet jelenik meg, ami a csapatért szól. Ez erőd ad?
– Sokat köszönhetünk a szurkolóinknak. Ha nyerünk, az az ő sikerük is, mert velünk vannak, mellettünk állnak. Ebben a helyzetben is fontos, mert most a BL-ben mélypontra kerültünk, aminek nem volt jele. Csakis együtt tudunk kijönni ebből, a szegedi közönség pedig fantasztikus, mindig erőt ad.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.04.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR