Nyolcgólos vereség Szkopjéban

Vissza
Nyolcgólos vereség Szkopjéban

A VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 14-12-es első félidő után 31-23-as vereséget szenvedtünk a Vardar Szkopje otthonában.

RK Vardar Szkopje - MOL-PICK SZEGED 31-23 (14-12)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés, Szkopje, Jane Sandaski Aréna, 6000 néző. Vezette: Badura, Ondogrecula (szlovákok).
Vardar: Miloszavljev - Skube 6, Siskarjov, Kristopans 8, Kalarash, R. Ferreira 3, Gyibirov 4. Csere: Ghedbane (kapus), Ig. Karacic 8, Cupic 1/1, Sztojlov, Gorbok 1. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic - Sostaric 2, Maqueda 2, Bombac 3, Bánhidi 5, Zsitnyikov, Källman 3. Csere: Sego (kapus), Blazevic, Canellas 1, Sigurmannsson 2/1, Gaber, Balogh 3/3, Bodó 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.
Hétméteres: 4/1, ill. 6/4.

NYILATKOZATOK:

Roberto García Parrondo, a Vardar Szkopje vezetőedzője: – Mindenki tudta, hogy milyen nehézségekkel küzdünk, ennek ellenére a csapat megmutatta, hogy mennyire képes a Vardar Szkopjéért kitenni a szívét. Ezért megemelem a kalapom a játékosaim előtt. Nagyszerű győzelmet arattunk, de nem szabad túlzottan elbizakodottnak lennünk, hiszen van még egy visszavágó.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Harmincegy gólt kaptunk, ami irtózatosan sok egy olyan csapattól, amelynek az erőssége a védekezés. Érthetetlen számomra, hogyan tudtunk ennyire szétesni, most már a becsületünkért kell küzdeni a visszavágón.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Sajnos az egész évi munkánkat elrontottuk ezzel a mérkőzéssel. Nagyon gyenge teljesítménnyel rukkoltunk elő ezen a nagyon fontos összecsapáson. Nem is emlékszem, hogy mikor játszottunk ennyi hibával, teljesen csődöt mondtunk. Remény a visszavágóra? Az mindig van. Természetesen megpróbáljuk kiharcolni, de irtózatosan nehéz lesz.

ÖSSZEFOGLALÓ:

Mai meccskeretünkből Pedro Rodríguez, Nagy Martin és Sunajko Stefán maradt ki. A negyeddöntő szkopjei felvonása Dean Bombac találatával indult, majd még kétszer vezettünk. Az észak-macedónok először 4-3-nál, a 10. percben játszhattak előnyben.

Igor Karacic remek játékával hárommal ellépett a hazai csapat, majd a pokoli hangulatot teremtő szkopjei szurkolótábor a 21. percben már 11-6-nál örjönghetett. 

A szünetig Bánhidi Bence vezetésével felzárkóztunk, kétgólos hátránnyal mentünk pihenőre.

Nem kezdtük jól a második játékrészt, a Vardar kézilabdázhatott folyamatosan két-háromgólos előnyben, a félidő derekán viszont felzárkóztunk. Mirko Alilovic hétmétereseket hárított, Sostaric pedig magabiztosan értékesítette második helyzetét, így a 47. percben 21-20 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó tíz minutumban a nagyszerű hangulatban játszó hazaiaknak minden összejött, 25-22 után egy 5-0-s szkopjei sorozattal kerültünk nehéz helyzetbe. Sigurmannsson még büntetőből kozmetikázott, azonban Dainis Kristopans két másodperccel az összecsapás vége előtt szabaddobás után állította be a 31-23-as végeredményt.

A párharc visszavágóját jövő vasárnap, május 5-én 19 órától az újszegedi sportcsarnokban rendezik. Április 27-én, szombaton 18 órától a Vecsést fogadjuk bajnoki mérkőzésen.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Denis Dukovski - Vardar

Közzétéve: 2019.04.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR