Kupasiker után kilencen a válogatottaknál

Vissza
Kupasiker után kilencen a válogatottaknál

Csodálatos győzelmet arattunk vasárnap este Debrecenben a Veszprém ellen, miután a Magyar Kupa-döntőben 28–27-re nyertünk. Játékosainknak ez a hét már a válogatottról szól, Eb-selejtezőkön lépnek pályára vasárnapig.

A bajnokság hajrája, valamint a Bajnokok Ligája-negyeddöntők előtt válogatotthéten vesznek részt játékosaink. Kilencen léphetnek pályára hazájuk felnőtt nemzeti együttesében a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjén.

Marin Sego Horvátországgal Szerbia ellen csatázik majd holnap Belgrádban, vasárnap pedig Zadaron. A szlovén válogatottba négy játékosunkat is meghívták, végül azonban hárman utaztak el az edzőtáborba. Matej Gaber kisebb sérülés miatt maradt Szegeden, Almere városában holnap és vasárnap Celjében Mario Sostaric, Dean Bombac és Nik Henigman vezetheti győzelemre hazáját.

A spanyol férfi kézilabda-válogatott automatikus résztvevője a jövő évi Európa-bajnokságnak, amelyet Svédország, Norvégia és Ausztria rendez közösen. Ebből kifolyólag ezekre a gárdákra az Eb-ig tétmérkőzés nem vár. A Joan Canellasszal és Jorge Maquedával felálló spanyolok holnap Dornbirnban, vasárnap Melillában játszanak az osztrákokkal.

Csehország és Magyarország számára akár a csoportelsőség is eldőlhet ezen a héten. Stanislav Kaspárekék a fehéroroszokkal, míg a Bánhidi Bence és Balogh Zsolt erősítette magyar válogatott Oroszországgal duplázik. Bodó Richárd kisebb hasfalizom-húzódás miatt került ki a keretből, de Dmitrij Zsitnyikov sem lesz ott a magyar–orosz meccseken kisebb sérülés miatt.

Sunajko Stefán a magyar B-válogatottal edzőtáborozik, míg Nagy Martin pedig a juniorválogatottal Franciaorazágban szerepel.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Közzétéve: 2019.04.10.

TOVÁBBI HÍREK

2019
04/25
Juan Carlos Pastor: fontos az első meccs

Csapatunk ma 20 órakor a férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének az első meccsén az észak-macedón Vardar Szkopje otthonában lép pályára. Edzőnkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

2019
04/24
Itt Szkopje! Meccsre fel!

Szerda kora délután szerencsésen megérkezett csapatunk Szkopjéba, ahol csütörtök 20 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR