BL: nyertünk Plockban, kétgólos előny a visszavágóra

Vissza
BL: nyertünk Plockban, kétgólos előny a visszavágóra

10–10-es félidő után 22–20-ra nyertünk az Orlen Wisla Plock ellen a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így kétgólos előnnyel várhatjuk a jövő vasárnapi visszavágót.

Orlen Wisla Plock (lengyel) –MOL-PICK SZEGED 20–22 (10–10)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Plock, Orlen Aréna, 5000 néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok).
Plock: Morawski – Daszek 5/2, Piechowski 1, Toledo 5, Obradovic, Racotea, Gebala 2. Csere: Moya 3, Mihic 2, Mlakar, Zdrahala 1, Krajewski 1.  Vezeteődző: Xavier Sabaté.
MOL-PICK SZEGED: Sego – Sostaric 3, Maqueda 1, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 4, Sigurmannsson 2/1. Csere: Gaber, Blazevic, Kaspárek, Balogh 2, Canellas 6, Zsitnyikov.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 2 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 1/1.

Nyilatkozatok

Xavier Sabaté, a Wisla Orlen Plock vezetőedzője: – Sajnálom a mérkőzést végét, mert 55 percig úgy nézett ki, hogy előnnyel zárjuk ezt a találkozót. Ám nem szégyen kikapni két góllal egy Final Fourba igyekvő csapattól.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Két dolognak örülhetünk: a kétgólos előnynek és a jó védekezésnek. Sajnos a támadásaink ismét nagyon gyengék voltak. Továbbra is komolyan kell vennünk a visszavágót, erre kell készülnünk egész héten.

Jose Guilherme de Toledo, az Orlen Wisla Plock játékosa: – Kiváló csapattól szenvedtünk vereséget, amit nagyon sajnálok, mert a fantasztikus szurkolótáborunk megérdemelte volna a győzelmet.

Joan Canellas, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Kemény meccset játszottunk, de örülök annak, hogy a hajrában sikerült megfordítanunk az eredményt, és végül kétgólos előnyt harcoltunk ki.

Összefoglaló

Mivel Jonas Källman hátsérülése kiújult, így Pedro Rodríguezzel a keretben utaztunk el Plockba.

Mindkét csapat odafigyelt védekezésére az egész mérkőzésen, a hazaiak pedig igazán ihletett formában kézilabdáztak az elején, emiatt a 14. percben 7–3-nál kellett időt kérnie vezetőedzőnknek, Juan Carlos Pastornak.

Használt a megbeszélés, Marin Sego bravúrt bravúrra halmozott, míg Bánhidi és Sostaric góljaival zárkóztunk. Majdnem tízperces hazai gólcsend alatt egyenlítettünk, majd a 24. minutumban már 8–7-re vezettünk.

Fordítottak a hazaiak még a szünetig, de Canellas még egy gyönyörű góllal egyenlített, míg Gebala időntúli szabaddobása szerencsére nem talált kaput.

A második félidőben bő negyedórán át vezettek még a hazaiak, egy-két találattal rendszerint előttünk jártak. Adam Morawski többször óriási ziccerben hárította próbálkozásunkat.

Az utolsó tíz minutumban már a szegedi akarat érvényesült a pályán, 18–16-os hátrányból egyenlítettünk, majd 19–18-ra Canellas találata után már mi vezettünk. Spanyol irányítónk, és Bodó Richárd góljai kellettek ahhoz, hogy végül kétgólos előnyt építsünk fel a jövő vasárnapi visszavágóra, amelyet 17 órától rendeznek az újszegedi sportcsarnokban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Wojciech Jablonski

Közzétéve: 2019.03.24.

TOVÁBBI HÍREK

2020
05/26
Varga Gábornak nagyon hiányzik a szurkolás

Csapatunk egyik vezérszurkolója, Varga Gábor a 2007-ben szerzett bajnoki aranyérem óta vált kék megszállottá.

2020
05/25
Kvízjátékunk fődíja is gazdára talált

A leghűségesebb játékosaink között sorsoltuk ki kvízjátékunk fődíját, egy Samsung Galaxy Tab táblagépet, amelyet a PC-Trade Systems ajánlott fel.

AZ ÖSSZES HÍR