Ellenfélmustra: Plockban kezdjük a BL-nyolcaddöntőt

Vissza
Ellenfélmustra: Plockban kezdjük a BL-nyolcaddöntőt

A lengyel Orlen Wisla Plock otthonában holnap 16 órakor kezdjük meg a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párharcát.

Holnapi ellenfelünk, a lengyel Orlen Wisla Plock a Bajnokok Ligája alacsonyabban rangsorolt ágáról érkezett a nyolcaddöntőbe, miután a D csoport második helyén végzett, majd a dán Bjerringbro-Silkeborgot hazai pályán elszenvedett négygólos veresége után egy hétgólos győzelemmel búcsúztatta.

A csoportkörben tíz mérkőzésükből hetet megnyertek és hármat elveszítettek, azonban az azonos pontszámmal végzett román Dinamo Bucuresti ellen egymás elleni összevetésben alulmaradtak, így csak a második helyen jutottak tovább.

A csoportkör során a norvég Elverumot és a svájci Wacker Thunt oda-vissza legyőzték, míg pont nélkül távoztak Bukarestből, Leónból és a finn Vantaa városából. Többi mérkőzésüket megnyerték.

A 2018-19-es szezon kezdetétől a Plock vezetőedzője az a Xavier Sabaté, aki 2012 és 2015 között a Telekom Veszprém másodedzője volt, míg 2015 és 2017 között vezetőedzője, valamint 2016 márciusától 2017 februárjáig a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi pozícióját is betöltötte. Van magyar játékosuk is a lengyeleknek, 2017 nyarán igazolt hozzájuk Veszprémből Borbély Ádám kapus (képünkön). Renato Sulic is őket erősíti, aki szintén hazai riválisunk játékosa volt kilenc évig, holnap azonban eltiltás miatt nem léphet pályára.

Huszonnégy fordulót követően a lengyel bajnokság alapszakaszában a második helyén áll a Wisla Plock. A Kielcével szemben kilencpontos hátrányuk van, március 8-án viszont a rendes játékidőben 30–30-at játszották a címvédő otthonában, végül 33–30-as vereséget szenvedtek.

Ami pedig a házi gólkirályokat illeti, a hazai pontvadászatban és a Bajnokok Ligájában is Michal Daszek a Plock legeredményesebb játékosa. A lengyel válogatott jobbszélső 20 meccsen 123-szor talált be eddig bajnokin, míg a BL-ben 12 találkozón 52-szer.

Az Orlen Wisla Plock – MOL-PICK SZEGED mérkőzést a Sport1 Tv holnap 16 órától élőben közvetíti, a delmagyar.hu ma délutántól útinapló formájában kíséri végig utunkat, valamint szöveges percről percre tudósítással is jelentkeznek majd a meccsünkről.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kocsis Alíz

Közzétéve: 2019.03.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR