BL-lázban Bánhidi Bencével (1. rész)

Vissza
BL-lázban Bánhidi Bencével (1. rész)

Csapatunk vasárnap 16 órakor Lengyelországban, a VELUX EHF Bajnokok Ligájában az Orlen Wisla Plock otthonában lép pályára. Jön az első meccs, a tét a legjobb nyolc közé jutás. Bánhidi Bencével beszélgettünk.

- Kezdjük a Magyar Kupa-sorsolással: mit szólsz az ellenfélhez, a Balatonfüredhez?

 - Mi minden meccset, ellenfelet komolyan veszünk. Fiatal, lendületes csapat a Füred, de nekünk nem okozhat gondot a magabiztos legyőzésük, mert célunk, hogy Szegedre hozzuk a Magyar Kupát. Számomra pikantériát ad, hogy éppen a Balaton partjáról érkeztem a MOL-PICK SZEGED-be, illetve kedvesem, Nóra édesapja, Csoknyai István az edzőjük. Ez azért nekem még mindig különös mérkőzésnek számít a pályafutásomban.


 

- Másfél nap pihenés jutott a nagy rangadó, a Veszprém legyőzése után. Hogyan élted meg a 25-23-as sikert?

- Boldogsággal, nagyon jó érzésekkel. Az, hogy a lefújás után a csapat együtt táncolt a pálya közepén, felemelő érzés, miközben hallod, hogy a szurkolók tapsolnak, minket ünnepelnek. Ilyen meccsekért érdemes sportolni, ezt várja mindenki, mert a magyar rangadó a kézilabda ünnepe. Fontos volt a siker számunkra. Egy hihetetlen húzós időszakot zártunk le. Heti két meccset játszottunk, utaztunk, edzettünk, ez pedig mindenkit megviselt. Túléltük, most már heti egy összecsapásra kell koncentrálunk, van időnk készülni, és ami fontos: jut idő a pihenésre, a feltöltődésre is. A Veszprém elleni diadal mindenképpen erőt ad, jó érzés volt hétfőn ébredni, bár én a meccs után nem nagyon tudok pihenni, mert pörög az agyam

- Vasárnap jön a Plock elleni első BL-meccs, mit vársz a lengyel fellépéstől?

- Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk nagyon készül, hogy meglepetést okozzon. Nem lesz könnyű a párharc, de mi nyerni utazunk Plockba. Bizonyítottuk már, hogy tudunk ellenük idegenben is nyerni. A védekezésünk egyre hatékonyabb, erre nem lehet panasz. Ha pedig mi jól védekezünk, akkor az egy jó alap. Támadásban kell koncentráltabbnak lennünk, ebbe beletartozom én is, mert azért rontottam el biztos helyzetet a rangadón is. Ez nem fér bele. Van időnk készülni, a Mister pedig alaposan felkészít bennünket, így mindent tudunk majd a lengyel együttesről.

- Ismét sok-sok szegedi szurkoló lesz ott a lelátón. Ez mit jelent nektek?

- Sokszor elmondtuk, hogy ennél csodásabb érzés nincs egy sportoló életében, mint amikor idegenben is kifutunk a pályára, és azt halljuk, hogy "PICK SZEGED!" Jó tudni, hogy ennyien támogatnak bennünket,  sokkal könnyebb így pályára lépnünk, ha tudod, hogy a kék hívek veled, velünk vannak.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.19.

TOVÁBBI HÍREK

2020
06/05
Gém Zoltánra emlékezünk

Klubunk az egykori kiváló vízilabdázóra, üzletemberre, dalszövegíróra, Gém Zoltánra emlékezik. Az általa írt „Ma elindulunk” számmal indítjuk minden idényünket.

2020
06/05
Dean Bombac: a gyerekek a fő programszervezők

Csapatunk irányítója, Dean Bombac jól van, számolja vissza a napokat, hogy újból találkozzon a csapattársakkal. A napi családi programot a gyerekek alakítják a Bombac-famíliában.

AZ ÖSSZES HÍR