Ismét legyőztük a Veszprémet

Vissza
Ismét legyőztük a Veszprémet

Az idei szezonban már másodszor múltuk felül a Veszprémet, idegenbeli 32–27-es sikerünk után ma 25–23-ra győztük le őket az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK SZEGED- Telekom Veszprém 25-23 (10-10)
Férfi kézilabda NB I, 20. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Andorka, Hucker. 
MOL-PICK SZEGED: Alilovic - Sostaric 6, Maqueda 1, Bombac 2, Bánhidi 3, Zsitnyikov 4, Källman 2. Csere: Sego (kapus), Gaber 1, Sigurmannsson 3/1, Blazevic, Canellas 1, Balogh 2, Bodó. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Mikler - Gajic 3, Nagy L. 3, Blagotinsek, Mackovsek, Terzic, Manaszkov 5/1. Csere: Lékai 2, Nilsson 2, Nenadics, Tönnesen, Mahé 3/1, Ilics 5. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/2.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Kiváló meccset láthattak ma a szurkolók Magyarországon. Nehéz ilyen szintű mérkőzéseket látni máshol, szerencsések vagyunk, hogy mi játszuk ezeket. Előreléptünk ezen a héten, főleg védekezésben. Az első félidőben jobban védekeztünk, a második játékrészre elfáradtunk. Az elsőben több góllal elmehetettünk volna, de rengeteg ziccert kihagytunk, ugyanakkor a döntetlen sem volt rossz eredmény. Az új évben ez volt az első olyan meccsünk, amelyen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. A Veszprém nagyon jó együttes, úgy jöttek hozzánk, hogy legyőzték a Vardart, a Barcát és a Kielcét. Igazi csapatként működtünk. Gratulálok a szurkolóknak, olyan hangulatot varázsoltak ma is, amilyenben könnyebb kézilabdázni. Most jönnek a tétmeccsek, a mai lesz rajtuk a minimum szint, vagy nem lesz esélyünk továbbjutni. Sok alázattal kell dolgoznunk, gyakorolni. Azért játszottunk jobban, mert egész hetünk volt felkészülni erre a találkozóra. Köszönöm szépen a szép szavakat Davidtól, de én is csak a csapatrésze vagyok, csak előre!

Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Hatalmas hangulatot varázsoltak ismét a szurkolók a csarnokba. Eddig nem úgy játszottunk, ahogy elvárja a mester, de ma megmutattuk, hogy milyen az igazi Szeged. Az ilyen győzelemből erőt lehet meríteni, a Plock ellen felkészülünk, jövő vasárnap már Lengyelországban vár ránk BL-nyolcaddöntős találkozó.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: - Nehéz meccs volt a mai, ahogyan az egész hetünk, mert Tatabányán is pályára léptünk. Megpróbáltunk felkészülni, de a Szeged jobb és koncentráltabb volt, jobban hitt a sikerében. Vesztettünk, de folytatjuk a kemény munkát. Bízunk benne, hogy jobbak leszünk, de sok meccs van még a szezonban, találkozunk a Szegeddel ismét hamarosan. Októberben vettem át a csapat irányítását, tudtam, hogy nehéz munka vár rám, folytatjuk az építkezést. Gratulálok Pastor mesternek, akivel nagyszerű barátok vagyunk a pályán kívül. Nagyszerű munkát végzünk Magyarországon, remélem mindketten bejutunk a kölni BL négyes döntőbe.

Kent Robin Tönnesen, a Telekom Veszprém játékosa: - Csalódott vagyok, mert nagyon akartuk a győzelmet. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert jól játszik a Szeged, de nem sikerült elérnünk a szintünket. Sokat hibáztunk támadásban, amelyből könnyű gólokat lőhettek a hazaiak. Gratulálok a győzelemhez.

Összefoglaló

Átadások előzték meg a rangadó kezdő sípszavát. Klubunk elnöke, Dr. Szűcs Ernő Péter köszöntötte a Magyar Kézilabda Szövetség által a 2018-as Év légiósának választott Marin Segót, valamint az Év kézilabdázóját, Bodó Richárdot.

Játékosaink és szakmai stábunk másfél hete vehette át az új Lexus gépkocsikat, amelyeket most jelképesen egy óriási kulcs formájában adott át csapatkapitányunknak, Jonas Källmannak László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi vezetője, valamint a középkezdést is elvégző Kovács Péter, a Lexus Szeged ügyvezető tulajdonosa.

A mérkőzés elején a kapusok és a védelmek kerültek főszerepbe. Hazai oldalon Alilovic, a vendégeknél Mikler mutatott be bravúrt többször. A kilencedik minutumban 4–3-ra még a Veszprém vezetett, Sostaric, Zsitnyikov és Källman gólja után már 6–4-nél már mi jártunk előnyben.

Ezt ötperces gólcsend követte, amelyet Kentin Mahé tört meg, majd Andreas Nilsson egyenlített. Fordítottak a veszprémiek, a szünetre viszont 10–10-es döntetlennel mehettünk.

Sikeres veszprémi hétméteressel indult a második játékrész, ezt követően viszont remek hangulat közepette egyenlítettünk, majd húztunk el 13–11-re beállóink vezérletével. A 38. percben már 15–12-t mutatott az eredményjelző.

Az utolsó negyedórába iksz körüli eredménnyel léptünk be, majd az 54. percben sikerült kétgólos előnyre szert tennünk Sostaric gólja révén. Az utolsó pillanatokban Sego fontos védést mutatott be, míg Balogh fontos pillanatban talál be, végül kétgólos sikerrel tartottuk meg bajnoki veretlenségünket.

Legközelebb jövő vasárnap lépünk pályára, 16 órától a lengyel Orlen Wisla Plock vendégei leszünk a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR