Mirko Alilovic: nem veszíthetünk itthon

Vissza
Mirko Alilovic: nem veszíthetünk itthon

A K&H liga 20. fordulójában következik a világ egyik legnagyobb rangadója, fogadjuk a Telekom Veszprémet. Az ősszel idegenben 32–27-re győztünk, kapusunk, Mirko Alilovic szerint felelősséggel tartozunk szurkolóink felé, itthon sem veszíthetünk pontokat.

– Vasárnap 13.45-től azt a Telekom Veszprémet fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban, amelyben hét szezont védtél. Izgatott vagy?
– Persze, hogy izgatott vagyok, hiszen most kezdődik az idény legfontosabb része. Innentől kezdve minden meccsnek nagyon komoly jelentősége van számunkra. Nyerni szeretnénk vasárnap, mert az egy jó alapot adna a Plock elleni BL-nyolcaddöntőre, valamint a Magyar Kupa négyes döntőre.

– Az ősszel 32–27-re győztünk a Veszprém Arénában, de Marin Sego remek teljesítménye miatt elmaradt a bemutatkozásod volt csapatod ellen Szeged-mezben. Várod ezt a pillanatot már?
– Minden nagy meccset imádok, így azt is várom, hogy totális telt ház előtt kifussunk a pályára azokkal a srácokkal szemben, akikkel hét évig együtt játszottam. Rengeteg barátom van az elmúlt esztendőkből. Ez a legnagyobb magyar rangadó, de az elmúlt években a világ egyik legnagyobb rangadójává nőtt ki magát a Szeged–Veszprém találkozó. Itthon nem veszíthetünk ellenük, felelősséggel tartozunk a szurkolóinknak, hogy Szegeden tartsuk a két pontot.

– Könnyebb úgy készülni, hogy rengeteg időt náluk védtél?
– Ez oda-vissza érvényes. Ismerem őket, ők is engem. Minden attól függ, hogyan működik majd a védekezésünk és a támadásunk. Ugyanakkor a kézilabda csapatsport, mindenki jó teljesítményére szükségünk lesz, mert a Veszprém is biztosan mindent megtesz, hogy győzelemmel távozzon tőlünk.

– Mik az erősségeik?
– Mindig is a védekezés volt a Veszprém legnagyobb erőssége. Az elmúlt 10-15 évben tipikus védekező csapat volt, mindent arra építenek, hogy labdaszerzések után minél több könnyű gólt szerezzenek lerohanásokból.

– December utolsó napjaiban megszületett harmadik kisfiad, Ante. Hogy van?
– Nagyon jól érzi magát, szerencsére jó alvó, én pedig rendkívül boldog vagyok, hogy bővült a családom.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR