Jonas Källman: az ősz jó alap, jól kell befejeznünk tavasszal

Vissza
Jonas Källman: az ősz jó alap, jól kell befejeznünk tavasszal

Fokozódnak az izgalmak, a szezon hátralevő részében minden mérkőzésnek óriási tétje van. Az őszi remek teljesítményünkkel megteremtettük a jó alapot csapatkapitányunk, Jonas Källman szerint, de ennél fontosabb, hogy jól is zárjunk.

– Egy kisebb sérülés miatt pihenőt kaptál Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől az RK PPD Zagreb ellen. Hogy érzed magad?
– A hátammal volt egy kis probléma, remélhetőleg ez már teljesen a múlté.

– Kiváló csoportkört zártunk a Bajnokok Ligájában, mivel ebben a lebonyolításban eddig soha nem végeztünk a második helyen. Te hogyan láttad?
– Ha őszinte akarok lenni, akkor meg kell jegyeznem, hogy a csoportunk egy picit könnyebb volt, mint az A, de nagyon jól játszottunk, több mérkőzésen megmutattuk, hogy veszélyesek vagyunk. Nincs sok különbség a helyezések között, az első jelent kiváltságot, mivel a csoportgyőzteseknek nem kell a nyolcaddöntőben pályára lépniük. A többiek mind jó játékerőt képviselnek, aki pedig el akar jutni a négyes döntőig, annak két kiváló csapatot le kell győznie.

– A legjobb 16 között a lengyel Wisla Plockkal találkozunk. Jobban örültél volna a dán Silkeborgnak?
– Nehéz lesz ellenük nyernünk. A nyári felkészülési időszakban találkoztunk velük Kaliszban, akkor 29–27-es vereséget szenvedtünk. Az előző szezonban szintén összefutottunk velük a BL-ben, még a csoportkör során. Rengeteg problémánk adódott velük, így biztos vagyok benne, hogy most szintén nehéz dolgunk lesz. Örülök neki, hogy a második helyen végeztünk, de most már nagyon koncentráltnak kell lennünk, mert jön két meccs, ha az egyiket elveszíted, kieshetsz. Most már elképesztően fontos mérkőzések várnak ránk a szezon végéig. Azt nem tudom, hogy a Plock vagy a Silkeborg ellen lenne több esélyünk a továbbjutásra, de svédként jobban kedveltem volna, ha Dániába utazunk.

– Szombaton 18 órakor a Tatabánya ellen játszunk bajnokit. Mit vársz ettől a mérkőzéstől?
– Mint mindig, most is szoros csatára számítok, mivel jó csapatuk és kiváló atmoszférájú csarnokuk van. Az első perctől az utolsóig biztosan nagy nyomást helyeznek majd ránk, így 100%-ot kell majd beleadnunk, nagyon jól kell kézilabdáznunk. Ha ez máshogy történik, nem lesz esélyünk legyőzni otthon őket.

– Egyre jobb az idő Szegeden, jön a tavasz. Sok időt töltesz a családoddal a szabadban, akár mondjuk a játszótereken?
– Persze! Hosszú, de normális tél volt, nem úgy, mint két éve, amikor elképesztően hideg volt a városban. Jön a tavasz, ami nagyszerű, süt a Nap, egyre melegebb van. Imádok ilyenkor a szabadban lenni, játszunk a gyerekekkel, számomra ez az ideális, a tavasz és nyár.

– Melyik a kedvenced?
– Mindkettőt kedvelem, a lényeg, hogy 30°C alatt legyen a hőmérséklet. Ha fölötte van, az már nekem túl sok, 20-25 a tökéletes. Szeretem a tavaszt is, ahogy ébred a természet, nyílnak a virágok, valamint érezni a tavasz illatát.

– Aranyérmek?
– Meg kell próbálnunk megvédeni a bajnoki címünket és elhódítani a kupát. Utóbbiban először az elődöntőre kell összpontosítanunk. A Bajnokok Ligájáról nehéz még beszélni, minden most kezdődik. Az ősszel adtunk egy jó alapot az idénynek, de most tavasszal is jól kell befejeznünk az idényt. Emlékezzünk csak vissza, tavaly rosszul kezdtünk, de csodálatosan zártuk a szezont. Remélem, hogy hasonlóan jól végzünk majd most is.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.03.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR