Kilenc góllal győztünk az FTC ellen

Vissza
Kilenc góllal győztünk az FTC ellen

Bő negyven percig pariban volt a Ferencváros ellenünk a K&H liga 17. fordulójában, végül magabiztos, 39–30-as győzelmet arattunk.

MOL-PICK SZEGED - Ferencváros 39-30 (18-16)
Férfi kézilabda NB I, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Földesi, Halász.
MOL-PICK SZEGED: Sego - P. Rodríguez 6, Maqueda 8, Bombac 1, Bánhidi 2, Bodó 5, Källman 2. Csere: Canellas 2, Sigurmannsson 8/6, Kaspárek 1, Zsitnyikov 1, Gaber 3, Henigman. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Ferencváros: Zernovic - Bujdosó, Oláh T. 1, Schuch 2, Prainer 5, Andjelics 2, Pálos 1. Csere: Tóth J. 1, Szakály 8/3, Holdosi 3, Ónodi 4, Lukács 2, Dósa 1, Kiss B. Vezetőedző: Horváth Attila.
Hétméteres: 6/6, ill. 3/3.
Kiállítás: 12, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Gratulálok a Ferencvárosnak a jó mérkőzéshez. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a két pont sorsát. Sok labdát vesztettünk, így visszajöttek a meccsbe a vendégek. Gratulálok a szurkolóknak is, hogy ilyen sokan kijöttek a sportcsarnokba, nagyon jó érzés így kézilabdázni. A második félidőben sok energiát kellett beleraknunk a játékba.

Nik Henigman, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Lehet, hogy rányomta a bélyegét a hétvégi BL-meccs a maira, valamint, hogy sokat utaztunk, de mi a MOL-PICK Szeged vagyunk, minden mérkőzést meg kell nyernünk. Ez sikerült, ez most a legfontosabb. Óriási erőt adnak a szurkolók a csapatunknak, pláne amikor nem játszunk a legjobban. Az a dolgunk, hogy jó játékkal válaszoljunk a buzdításra, nagy segítség nekünk a szurkolótáborunk. Remélem a jövőben jobban teljesítünk majd.

Horváth Attila, a Ferencváros vezetőedzője: - Gratulálok a csapatomnak a teljesítményéhez, a Szegednek pedig a győzelemhez. Bátran, tét nélkül játszhattunk, amit tudtunk, megtettünk ezzel a csapattal. Rengeteg sérültünk van, ma is sikerült egyet összeszedni sajnos. A 45. perc után elfáradtunk, jöttek a technikai hibák. Ennyi, vagy még több van a két csapat között a különbség, de elégedetten jöttünk le a pályáról.

Schuch Timuzsin, a Ferencváros játékosa: - Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, mi pedig maximálisan helyt álltunk, ügyesen játszottak a fiatalok. A meccs végét sajnáltam, mert nagyobb különbség alakult ki. Az utolsó percekben támadásban csak 20 év alattiak voltak nálunk a pályán, de korábban is többen lehetőséget kaptak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Népes szurkolótábor előtt fogadtuk ma este a Ferencvárost. Csapatépítő tréning jegyében tekintette meg a meccset – amelyen a kezdődobást Hegedűs Sándorné Zsuzsa szurkolónk végezte el – a Szentmihály NB I-es női labdarúgócsapata, de meghívásunkra itt voltak a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola hatodikosai is, akik farsangon mutattak be egy fantasztikus előadást.

Sajnálatos eseménnyel indult szinte az összecsapás, mivel a 3. percben 0–0-nál egy ferencvárosi labdaszerzést követően Bujdosó Bendegúz rohant a kapunkra, aki ütközött Dean Bombaccsal, és valószínűleg kulcscsonttörést szenvedett.

Jól kezdtünk, az első negyedórában három-négy góllal vezettünk, míg a 20. minutumban már 14–8-at mutatott az eredményjelző. 15–10 után viszont sokasodtak a hibáink támadásban, aminek köszönhetően többek között az első NB I-es mérkőzését játszó Ónodi Jánoskúti Máté góljaival egyenlítettek a vendégek (15–15). Ezek után a szünetben 18–16-ra vezettünk.

A második játékrész eleje hasonlóan szorosan alakult, a lelkes fiatalokkal küzdő Fradi tapadt ránk, az utolsó tíz percben viszont egyre jobban kinyílt az olló a csapatok között, végül 39–30-as sikert arattunk.

Vasárnap a Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában 17 órától a horvát PPD Zagrebet fogadjuk.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR