Jorge Maqueda: meccsről meccsre jobbak vagyunk

Vissza
Jorge Maqueda: meccsről meccsre jobbak vagyunk

Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában a francia HBC Nantes otthonában lépünk pályára. Csapatunk játékosa, Jorge Maqueda három évet húzott le a gall csapatnál, vele beszélgettünk.

– Milyen érzésekkel térsz vissza Nantes-ba?

– Mindig szeretek visszatérni volt csapatomhoz, ahol három remek évet töltöttem el. Nagyszerű időszak volt ez a pályafutásomban, szerettem ott élni, játszani.

– Maradt még barátod a volt csapatodban?

– Igen! Nagyon sok, akikkel még tartom a kapcsolatot. De itt, Szegeden is rengeteg van, egy igazi nagy család vagyunk, kiváló játékosok alkotják a keretet, akik remek emberek.

– Eddig nem sikerült még nyernünk a Nantes otthonában. Megtörhet ez a rossz sorozat?

– Egyre jobb formában vagyunk, meccsről meccsre jobbak leszünk, ez látszik a játékunkon. Szeretnénk nyerni, mi minden meccsen így lépünk pályára. Minden siker erőt ad a folytatáshoz, így szeretnénk elkapni a francia riválist is.

– Mi lehet a döntő meccsen?

– Minden csatát a védekezés dönt el. Ez lesz a legfontosabb, ezért tudtunk nyerni Celjében és a Zaporizzsja ellen is. Amikor stabillá váltunk, akkor egyből a riválisunk fölé kerekedtünk. Ha precízek és pontosak leszünk szombaton Franciaországban, akkor győztesen térhetünk haza.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR