Történelmi gól után legyőztük a Motort

Vissza
Történelmi gól után legyőztük a Motort

Nehéz mérkőzésen legyőztük a Motor Zaporizzsját a Bajnokok Ligája 12. fordulójában 30–29-re. Megszületett 5000. BL-gólunk, Bánhidi Bence a meccs végén emlékplakettet is kapott erről, mint a találat szerzője.

MOL-PICK SZEGED - HC Motor Zaporizzsja (ukrán) 30-29 (12-15)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: A. Konjicanin, D. Konjicanin.
MOL-PICK SZEGED: Sego - Sostaric 9/3, Canellas, Gaber, Blazevic, Bodó 7, Sigurmannsson 3/3. Csere: Alilovic (kapus), Balogh 1, Maqueda 3, Bánhidi 3, Källman 1, Bombac 3, Zsitnyikov, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Motor Zapirozzsja: Komok - Kubatko 1, Paczkowski 3, Malasinskas 2, Babicsev 5, Puhovszkij 7, Soroka 8/3. Csere: Terekov, Kirejev (kapusok), Kus, Sinkel, Doroscsuk 2, Buinenko, Gyenyiszov 1. Vezetőedző: Mykola Stepanets.
Hétméteres: 7/6, ill. 3/3,
Kiállítás: 8, ill. 16 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Nagyon rossz meccset játszottunk ma. Ha van hét fokozatunk, akkor mi a negyedikben kezdtünk. Védekezésben nagyon sokat hibáztunk, a Motor pedig hosszan és jól támadott. A második félidőben jobban indítottunk, pontosabbak voltunk. Jobban védekeztünk, így labdákat tudtunk szerezni, támadásban is javultunk, ezeknek köszönhető a győzelmünk. A győzelemmel megmutattuk a karakterünket, olyan labdákat tudtunk szerezni, amik a meccs során nem sikerültek. Sokan kérdezték, hogy mi a mai találkozó tétje. Mi a MOL-PICK Szeged vagyunk, történelmet akarunk írni, szóval nem mindegy, hogy nyerünk vagy vereséget szenvedünk. Az össze meccs nagyon fontos, mindet meg akarjuk nyerni. Úgy építjük fel a csapatot, hogy ez sikerüljön, ez a filozófiánk. Jobb, hogy ez ma történt meg, nem a BL-nyolcaddöntőben vagy negyeddöntőben, vagy éppen a Magyar Kupa négyes döntőjében. Gratulálok a Motornak a mai teljesítményéhez.

Mario Sostaric, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Nagyon kellemetlen ellenfél volt a Motor ma és Ukrajnában is. Minden meccs nagyon fontos számunkra, az összeset meg kell nyernünk a biztos második hely ellenére is, mert egy vesztes sorozat kétségeket kelthet a csapatunkban, amit nem szeretnénk.

Mykola Stepanets, a Motor Zaporizzsja vezetőedzője: - Az egész mérkőzésen küzdöttünk, az utolsó támadásunkkal nem voltam elégedett, a többit pedig nem szeretném kommentálni., Büszke vagyok a csapatra a mai teljesítményük után a vereség ellenére is.

Viktor Kirejev, a Motor Zaporizzsja játékosa: - Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Csalódott vagyok, megérdemeltük volna a győzelmet, de legalább egy pontot, viszont nem volt szerencsénk a végén. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen sokat utaztak, hogy buzdíthassanak bennünket.

ÖSSZEFOGLALÓ

A kezdő sípszó előtt a Jó tanuló, jó sportoló pályázatunk nyertesinek Klementisz-Csikós Gábor, a Kész cégcsoport gazdasági igazgatója adott át klubunk utánpótlás játékosainak egy-egy tabletet, míg Juhász Levente, a MOL-PICK SZEGED cégvezetője elismerő oklevelet nyújtott át nekik.

A hét elején Nik Henigman szenvedett orrsérülést egy ütközés következtében az edzésünkön, így helyette jobbszélsőnk, Pedro Rodríguez került a 16 fős meccskeretbe.
Ismét telt ház és fantasztikus hangulat közepette rendeztünk Bajnokok Ligája-mérkőzést, amelyen a Motor Zaporizzsja indította útjára a labdát. Makszim Babicsev rögtön fel is avatta Marin Segót egy szabaddobás után az első támadásukból. Marin Sego teljesítményét a vendégek hálóőre, Komok halványította el, mivel az ukrán portás szenzációsan védett.

A 11. percben már 3–6 állt az eredményjelzőn, amikor Juan Carlos Pastor vezetőedzőnk időt kért. Feljebb zárkóztunk, de az egalizálás nem sikerült. Az első félidő derekán Igor Soroka szélsőgólja után már 14–9-re vezettek a vendégek. A szünetre mínusz háromra csökkentettük hátrányunkat.

A második játékrészt erőteljesebben kezdtük, Bodó-bombagóljai, valamint Mirko Alilovic védései tartottak bennünket meccsben. Puhovszkij váratlan lövésekből szerzett találataival egészen a félidő közepéig vezetett a Motor.

A 47. percben történelmet írtunk, Bánhidi Bence lőtte meg az 5000. BL-gólunkat, amely a 21–22-es eredményt jelentette, majd Alilovic bravúrja után Maqueda lőtte ki a hosszú alsót, amivel hosszú idő után egyenlítettünk. 34 éves kapusunk elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az 50. percben átvettük a vezetést (24–23).

Az 56. minutumban még visszavette a vezetést az ukrán együttes 28–27-nél, a mérkőzés végén viszont Dean Bombac parádés találata révén 30–29-es győzelmet arattunk.

A lefújást követően klubunk elnöke, Dr. Szűcs Ernő Péter adott át emlékplakettet az 5000. BL-gólunkat szerző Bánhidi Bencének.

Legközelebb kedden 18 órakor lépünk pályára, a K&H liga 16. fordulójában Egerben.

Cikk: Becsei Dávid
Fotók: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR