Pastor: a szurkolóinkért is küzdünk

Vissza
Pastor: a szurkolóinkért is küzdünk

Csapatunk vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában az ukrán Motor Zaporizzsját fogadja az újszegedi sportcsarnokban. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk az év első hazai BL-összecsapása előtt.

17 pont. Nyolc győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegünk eddig a VELUX EHF bajnokok Ligája B csoportjában. Jelenleg a második helyen állunk, ennél rosszabb pozícióban nem is zárhatjuk a B csoport küzdelmeit.

– Minden meccs a fejlődésünket szolgálja, így a Motor elleni vasárnapi találkozó is – kezdte a beszélgetést csapatunk mestere, Juan Carlos Pastor. – Még három meccsünk van hátra a csoportküzdelmekből. Ezeken a találkozókon tudunk a legtöbbet fejlődni. Van még hova javulnunk, az összes fázisban léphetünk előre, így támadásban, védekezésben, lerohanásban is. Mi minden összecsapáson a MOL-PICK SZEGED-et képviseljük, nekünk mindig nyerni kell. Mindig vannak céljaink, így most éppen az, hogy a Motor elleni meccset megnyerjük, javuljunk, így motivációt a továbbjutás ellenére sem kell keresnünk az év első hazai BL-meccsére.

2019-ben eddig négy meccset játszottunk, és mind a négyszer nyertünk. Kétszer a magyar bajnokságban, egyszer a Magyar Kupában, egyszer pedig a Bajnokok Ligájában.

– Lépésről lépésre jobban játszunk, de fejlődnünk kell. A világbajnokság után nem könnyű visszaszokni a munkába, ez egy kicsit lassan megy. Ami nagyon tetszik a csapatnál, az a hozzáállás és az akarat. Ezt éppen Celjében mutattuk meg, amikor három perccel a vége előtt egy góllal vezettek a szlovénok, de a hajrában mutattunk egy erős karaktert. Nekünk az egyik filozófiánk, hogy tiszteljük a szurkolóinkat, azokat, akik eljönnek a meccseinkre, így miattuk is kell küzdenünk, hajtanunk.

A Motor Zaporizzsja ellen eddig háromszor találkoztunk az európai topligában, és mindháromszor nyertünk. Az elmúlt fordulóban hazai pályán az ukrán bajnok legyőzte a német Flensburg csapatát.

– Két remek és veszélyes irányítója van a Motornak Malasinskas és Pukhovszkij személyében. Ők viszik a csapatukat a hátukon, kellemetlen stílusban játszanak. Egy biztos, hogy soha sem adják fel, de mi is ebben a szellemben játszunk, az újabb két pontért lépünk pályára – zárta a gondolatait Juan Carlos Pastor.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR