Alen Blazevic: nagy öröm a biztos második hely

Vissza
Alen Blazevic: nagy öröm a biztos második hely

A VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 12. fordulójában az ukrán bajnok Motor Zaporizzsját fogadjuk vasárnap 17 órakor. Nagy öröm számunkra a biztos második hely Alen Blazevic szerint, de ennek tudatában sem lazíthatunk.

– Sikerült már kipihenned a világbajnokság okozta fáradalmakat?
– A felkészülési időszakkal együtt elég hosszú és fárasztó volt, de már teljesen jól érzem magam, sikerült kipihennem magam.

– Gondoltad volna szeptemberben, hogy három fordulóval a Bajnokok Ligája csoportkörének vége előtt 17 pontunk lesz, valamint biztos a második helyünk?
– Nem, de reménykedtem benne, hogy sikerül majd elérnünk az első két pozíció valamelyikét a csoportban. Nagy öröm ez számunkra, de a Zaporizzsja, a Nantes és a Zagreb ellen sem lazíthatunk, minden meccsünket szeretnénk megnyerni.

– A határozott, kemény védekezés a MOL-PICK SZEGED egyik ismérve, amelynek az egyik alappillére te vagy.
– Tényleg jó védelmünk van, de úgy gondolom, ennél még jobban kell játszanunk. Sok edzésre van szükségünk, hogy újra összecsiszolódjunk, mert rengetegen játszottak tőlünk a vb-n, hosszú időt töltöttünk külön. Most viszont az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a Motorból, hogy ne tudjanak meglepni bennünket vasárnap.

– Hektikus meccset játszottunk az ukrán bajnok ellen az ősszel. Mit tanulhattunk abból a mérkőzésből?
– Az tényleg egy érdekes találkozó volt, mert már vezettünk hét góllal, végül Sego kivédte az utolsó lövésüket, amivel meg tudtuk nyerni a meccset. Amit megtanulhattunk, hogy nagyobb előny tudatában sem engedhetünk ki, mennünk kell tovább előre maximális erőbedobással.

– Mi a legnagyobb erősségük?
– Agresszív védekezésük van, támadásban pedig sokat egy-egyeznek, mert jól képzett játékosaik vannak, így pedig hely nyílhat a szintén jó beállók számára. Ezt meg kell oldanunk, és akkor nem lehet problémánk.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR