Zsitnyikov érzi a szurkolók szeretetét

Vissza
Zsitnyikov érzi a szurkolók szeretetét

Dmitrij Zsitnyikov, csapatunk orosz légiósa 2021-ig meghosszabbította a szerződését a MOL-PICK SZEGED-del. Az irányító-átlövő remekül érzi magát nálunk, kétgyermekes családapaként pedig nagyon boldog.

– Hogy van a családod?

– Köszönöm, minden a legnagyobb rendben, a múlt héten született kisfiunk, Jaroszlav is jól van.

– Mi döntött a hosszabbítás mellett?

– Olyan erő van a MOL-PICK SZEGED-ben, amit máshol nem éreztem. A fejlődés is fontos számomra, még 29 évesen is tanulok új dolgokat, ami vonzó számomra. Nagy dolgokra leszünk képesek, komoly csapatunk van.

– Ha hazautazol, és kérdeznek a csapatról, akkor mit mesélsz rólunk?

– Csak szépet! A várost, a nyugalmat, ami körülveszi a kézilabdát. Azt a hangulatot, ami csak itt van Szegeden. A szurkolóink szeretetét. A profizmust, ami a klubra jellemző.

– Van kedvenc helyetek Szegeden?

– Szeretjük az otthonunkat, ahol élünk. Ez egy csendes helyen van, leginkább itt vagyunk.

– Milyen érzés kétgyermekes apának lenni?

– Fantasztikus. Az ember sokat változik, amikor felelőséggel tartozik a gyermekei felé. Most már négyen vagyunk, csodás családot alkotunk.

– Ha vendégségbe mennénk hozzád, akkor milyen orosz specialitás készítenel?

– Biztos, hogy borscs levest tennék az asztalra. Ez egy céklából készült étel, igazi orosz specialítás.

– Szeretnek a szegedi szurkolók, főleg a tinik, ez mit jelent neked?

– Nagyra értékelem ezt a szeretet, amit tőlük kapok. Ezt a családom is érzi, nagyon köszönöm, mert imádunk itt élni, én szeretek itt játszani.

– Álmod, vágyad a MOL-PICK SZEGED-del?

– Ebben a klubban, a csapatban benne van még sok nagy eredmény. Ehhez szeretnék én is hozzájárulni, tenni érte, hogy szép eredményekkel ajándékozzuk meg a szurkolóinkat.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

 

Közzétéve: 2019.02.14.

TOVÁBBI HÍREK

2019
08/20
Sigurmannsson bokája egyre jobban van

Apróbb bokasérüléssel bajlódott Stefán Sigurmannsson, de már sokkal jobban van. A bajnokság kezdete előtti a strasbourgi torna főpróbájáról is szót ejtettünk vele, ahogyan azt is elárulta, hogy mennyire szokatlan számára a szegedi hőség.

2019
08/19
Bajus Bruno: aranyéremmel felérő 5. hely az U19-es vb-n

Remek eredménnyel, az 5. helyen zárta az U19-es férfiválogatottunk a Szkopjéban rendezett világbajnokságot. A csapat tagja volt tehetséges balszélsőnk, Bajus Bruno. A címvédő franciákat kétszer is legyőzze Kárpáti Krisztián szövetségi kapitány együttese.

AZ ÖSSZES HÍR