Magyar Kupa: bejutottunk a négyes döntőbe

Vissza
Magyar Kupa: bejutottunk a négyes döntőbe

Hazai környezetben 36–24-re legyőztük a Mezőkövesdet a Magyar Kupa negyeddöntőjében, így bejutottunk a debreceni négyes döntőbe, amit április 6-7-én rendeznek a Főnix-csarnokban.

MOL-PICK SZEGED – Mezőkövesdi KC 36–24 (17–11)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, negyeddöntő. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-PICK SZEGED: Sego – P. Rodríguez 5, Balogh 3, Bombac, Gaber 3, Bodó 3, Källman 4. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Sigurmannsson 7/5, Maqueda, Canellas, Bánhidi 3, Zsitnyikov 2, Kaspárek 3, Sunajko 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Mezőkövesd: Pásztor – Jancsó 4, Sztankovics 2, Martins 3, Rodics 5, Halilbegovic 3, Menyhárt 3. Csere: Pelyhe (kapus), Kovács B. 2, Dávid 1, Kovács P. 1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Hétméteres: 5/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 12, ill. 6 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Köszönjük szépen a Mezőkövesdnek, hogy belement a mérkőzés előrébb hozatalába, mert ezzel sokat segítenek nekünk. Így márciusban egész heteket gyakorolhatunk majd a fontos találkozóinkra. Három célunk volt az összecsapás előtt. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk, valamint, hogy több játékosunk pihenhetett. Nagyon sajnáljuk, hogy Henigman a tegnapi edzésen megsérült, mert ma ő is játszhatott volna többet. A harmadik célunk a nyitott védekezés kipróbálása volt. Jól jött ez a meccs nekünk, elértük a céljainkat, de sokat kell még dolgoznunk, hogy nagy sikereket érjünk el áprilisban és májusban.

Sunajko Stefán, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Örülök, hogy ismét lehetőséget kaptam. Jól védekeztünk hatos falban és nyitottan is. Nagy motiváció számomra, hogy lehetőséget kapok az edzőnktől ezeken a mérkőzéseken.

Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Mindig nagy kérdés, egy hozzánk hasonló kiscsapatnak, hogy mennyi erőt érdemes belefektetni a Magyar Kupába. Én azt vallom, hogy minden nagy meccs jól jön, volt bravúrunk is a Csurgó ellen az előző körben. Bár azért otthon jobb lett volna játszani. Keressük a felállásunkat, mivel hárman sérültek a csapatból, ketten ráadásul súlyosan. Sok sikert kívánok a Szegednek.

Menyhárt Máté, a Mezőkövesd játékosa: – Belülről mindig nehéz megélni egy ilyen csapat ellen a meccset. Rosszul kezdtünk, bennünk volt még az utazás, de helyrerázott bennünket egy időkérés. Nem vallottunk szégyent, sokáig tartottuk magunkat. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Nik Henigman orrsérülés miatt nem lépett pályára, míg Mario Sostaric pihenőt kapott Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől, de Joan Canellas és Jorge Maqueda is minimális időt töltött a pályán. Kapusaink, Marin Sego és Mirko Alilovic pedig osztoztak a játékidőn.

A kezdő sípszó előtt Oláh Zoltánra,  Szegedi Volán kiváló kapusára emlékeztünk. Egykori játékosunktól tapssal köszöntek el szurkolóink.

Öt–nullával indítottuk a találkozót Balogh Zsolt és Pedro Rodríguez duplájának, valamint Bodó Richárd góljának köszönhetően. Buday Dániel időkérésével magára talált a Mezőkövesd, megérkeztek a vendéggólok. Bár egál közelébe nem került az eredmény, mivel a 18. minutumban 12–6 állt már az eredményjelzőn. Ez a hatgólos különbség már a szünetig nem változott, 17–11-gyel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrészre a jól védő Segót Alilovic váltotta a kapunkban. Folyamatosan növeltük előnyünket, mert a vendégek gólcsendje közben hatszor voltunk eredményesek. De már ennek az elején számolhatott közönségünk 24–14-nél. Az utolsó negyedórában labdaszerzések után gyors gólokat szereztünk, végül magaiztos, 36–24-es győzelmet arattunk.

Legközelebb vasárnap 17 órakor lépünk pályára, a Bajnokok Ligája 12. fordulójában 17 órától az ukrán bajnok Motor Zaporizzsját fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR