Ellenfélmustra: Celjében kezdjük a BL-tavaszt

Vissza
Ellenfélmustra: Celjében kezdjük a BL-tavaszt

A Bajnokok Ligája 11. fordulójában holnap 17 órakor a szlovéniai Celjében kezdjük meg a tavaszi szezont. Vendéglátónk hozzánk hasonlóan két bajnoki mérkőzésen van túl, de az egyiken óriási meglepetés született.

Rangadóval indította a 2019-es esztendőt az RK Celje Pivovarna Lasko. Az örök rivális Gorenje Velenje otthonában nyitottak a bajnokságban, ahol az első félidőt a hazaiak uralták, már négy góllal is vezettek, de 12–12-es döntetlennel mentek szünetre. A második játékrészben folytatta a Celje jó játékát, amit az első végén mutatott. Egyre nagyobb előnyben kézilabdázhatott a szlovén bajnoki címvédő. Két balátlövője, Josip Sarac és a Veszprémtől kölcsönkapott William Accambray repítette őket előre hét, illetve hat találattal. Végül 30–26-os győzelmet arattak Velenjében.

A szlovén férfikézilabda-bajnokság legnagyobb meglepetését okozta szerdán a Trimo Trebnje azzal, hogy a Celjét otthonában, a Zlatorog Arénában győzte le 31–26-ra. A trebnjeiek a nyolcadik helyen állnak a tabellán, azonban az alapszakasz-elsősége így sem forog veszélyben holnapi ellenfelünknek, mivel vesztett pontok tekintetében jobban állnak, mint a második pozíciót elfoglaló Riko Ribnica.

Bajnokok Ligája-csoportunkban a kiesést jelentő 7. helyen állnak jelenleg a celjeiek, de csak rosszabb gólkülönbségük miatt a Motor Zaporizzsjával szemben. Egy jó jó tavaszi idénnyel akár a 4. pozíció elérésére is képesek lehetnek.

33–24-re győztünk, amikor októberben találkoztunk velük az újszegedi sportcsarnokban. Ezen a meccse legeredményesebb játékosunk Jorge Maqueda és Bánhidi Bence voltak, öt-öt góllal.

Az RK Celje PL – MOL-PICK SZEGED mérkőzést holnap 17 órától a Sport1 Tv élőben közvetíti, a delmagyar.hu szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről. Csapatunk közösségi oldalait részeredményekért, friss fényképekért és videókért érdemes követni a hétvége során.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs
 

Közzétéve: 2019.02.09.

TOVÁBBI HÍREK

2019
04/24
Itt Szkopje! Meccsre fel!

Szerda kora délután szerencsésen megérkezett csapatunk Szkopjéba, ahol csütörtök 20 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén lépünk pályára.

2019
04/24
All-star csapat: hat szegedire lehet voksolni a BL-ben

Elindult a szavazás a VELUX EHF Bajnokok Ligája mobil applikációjában a szezon legjobbjaira. Tíz kategóriában összesen 50 főre, köztük hat szegedire lehet voksolni.

AZ ÖSSZES HÍR