IFK Kristianstad-Pick Szeged 23-26

Vissza
IFK Kristianstad-Pick Szeged 23-26

Remek játékkal, 26–23-ra nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Svédországban, az IFK Kristianstad elleni EHF-kupa-csoportmeccsen. Juan Carlos Pastor együttese zsinórban a 25. sikerét könyvelhette el a szezonban a svéd bajnokság listavezetőjének ottho

IFK Kristianstad-Pick Szeged 23-26 (12-13)
EHF-kupa, C csoport, 2. forduló, Kristianstad Aréna, 4077 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).
IFK Kristianstad: Beutler - Karlsson 1, Cederholm 2, Gudmundsson 3, Lindskog, Olsson 6, Jepson 5. Csere: Lucau (kapus), Lindgren, Madsen 1, Pettersson 3, Lagergren 2/1, Vezetőedző: Ola Lindgren.
Pick Szeged: Mikler - Laszica 3, Prce 5, Ilyés, Zubai, Källman 5, Larholm 2/2. Csere:  Balogh 6, Ancsin 1, Mindegía, Vranjes 3, Vadkerti 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc. 
Hétméteres: 1/1, ill. 4/2.
 
 
Rosszul indult, de szépen fejeződött be a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának EHF-kupa-meccse Svédországban, az IFK Kristianstad otthonában. A hazai együttes, amely vezeti a svéd bajnokságot, 2–0-ra lépett el. Nagyon örült a 4077 hazai szurkoló, annál szomorúbb volt a tfős magyar tábor. Azonban már a meccs elején lehetett látni, hogy a Pick összeszedetten védekezik, hiába vált ki Alen Blazevic, Pastor mester ismét remekül megszervezte a védekezést. És mint lenni szokott, ahogy egyre stabilabban állt a lábán a magyar védelem, úgy védett egyre jobban Mikler Roland is. Balogh Zsolt és a két új fiú, Nikola Prce és Jonas Källman vitte a prímet a gólszerzésben, így nem volt meglepő, hogy már harminc perc után vezetett a betegeskedő gyúrójáért, Pióker Sándorért is küzdő vendégcsapat, 13–12.
 
Egyre csendesebb lett a három éve épül arénában az IFK közönsége, majd egyre többször fütyült. A meccs előtt még Larholm és Källman tapsot kapott, azonban utóbbi egyre többször bevette az amúgy remekül védő Beutler kapuját, így már nem számított közönségkedvencnek. Balogh és Prce továbbra is megoldhatatlan feladat elé állított a Kristianstad védelmét, mindketten remek cselek után szerezték a gólokat. Még az is belefért, hogy több ziccert rontson a Pick, mert szerencsére a vendégoldalon Mikler is bemutatott jó néhány bravúrt. 
 
Marko Laszicát kritizáltunk a Nantes ellen meccs után, a montenegrói játékos most viszont fontos pillanatokban szerzett gólokat, így jár neki a piros pont. Az utolsó tíz percben uralta a játékot a Szeged, esélyük sem volt a győzelemre hajtó svédeknek. Okosan ölte az időt a Pastor-legénység, amikor pedig kellett, gólokat szerzett. A vége egy remek győzelem, szeptember 1-je óta ez zsinórban a 25. siker. 
 
A Pick két győzelemmel kezdte az EHF-kupa csoportkörét, legközelebb február 22-én a szlovákiai Eperjesen a Tatran ellen lép pályára a nemzetközi porondon. Ma délelőtt már a Liszt Ferenc reptéren landol a magyar csapat, várhatóan 13 órakor érkezik az újszegedi sportcsarnok elé. Szombaton az NB I-ben 16 órakor a Gyöngyös otthonában folytatódik az erőltetett menet. Egy biztos: ez a svédországi siker további erőt adhat.
 
 Juan Carlos Pastor: – A győzelmet gyúrónknak, Pikinek ajánljuk, reméljük, hogy hamarosan meggyógyul és visszatér a csapat mellé. Az elején szenvedtünk, nagy nyomás volt rajtunk, hiszen muszáj volt nyernünk. A 25. perc környékén állt össze teljesen a játékunk, onnantól kezdve kontrolláltuk a meccset.

Közzétéve: 2014.02.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR