Hangoljunk négy szlovén játékosunkkal a Celje ellen

Vissza
Hangoljunk négy szlovén játékosunkkal a Celje ellen

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája 11. fordulójában az RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lépünk pályára. Csapatunk négy szlovén játékosával, Dean Bombaccal, Mario Sostariccsal, Matej Gaberrel és Nik Henigmannal hangolunk a meccsre.

Mire számítasz a Celje ellen?

Mario Sostaric: – Nem lesz könnyű meccs, mert rengeteget tudnak futni, nagyon fiatal, lelkes csapat a BL-ellenfelünk. Kemény csata lesz!

Dean Bombac: – Kemény harcot várok! A Celje otthon veszélyes csapat, ezt megtapasztalhatta már a csoportmeccsek alatt a német Flensburg és a francia Nantes is. Rendkívül gyors kézilabdát játszanak, ezt kell megakadályoznunk.

Nik Henigman: – A első perctől kezdve harcos mérkőzésre számítok, mivel erős csapat a Celje. Azonban a két pontért utazunk a hazámba, így mindenképpen a saját játékunkra kell koncentrálnunk, azt kell végrehajtanunk, és akkor biztosan sikerül győzelemmel hazatérnünk majd.

Matej Gaber: – Remélem, hogy jól működik majd a védekezésünk, és akkor nem lehet gond. A lehető legkevesebb hibát szabad vétenünk, valamint meg kell majd akadályoznunk a celjei lerohanásokat.


Milyen érzés honfitársaid ellen pályára lépni? Ez különleges dolog számodra?

Mario Sostaric: – Egy Celje elleni meccs számomra mindig különleges. A Velenje játékosaként rengeteg nagy csatát megéltem, így most is különleges érzés lesz pályára lépni. Soha sem kellett a Celje ellen motivációt keresnem, most is így lesz.

Dean Bombac: – Bennem nincs semmilyen furcsa érzés. Sohasem játszottam a Celje csapatában, nincs semmilyen kötődésem a klubhoz, mindig ellenfél voltam, így most is így érkezem.

Nik Henigman: – Mindig nagyon jó érzés hazatérni, akár csak egy mérkőzés erejéig is, így van ez most is. A Zlatorog Arénában biztosan telt ház lesz, és fantasztikus hangulat fogad bennünket vasárnap.

Matej Gaber: – Örülök, amikor láthatom a válogatottbeli csapattársaim, de most két külön oldalon leszünk majd. Mindent kiadunk majd, hogy legyőzzük őket.


Mi lehet a győzelem kulcsa?

Mario Sostaric: – Hatvan percen keresztül koncentráltnak kell maradnunk, ez lesz a kulcs a meccsen. Fontos lesz a precizitás, jól támadjunk, jól védekezzünk, és ne adjunk esélyt a hazai kapusnak, hogy elkapja a fonalat. Az erőnk a csapategységben van, ez egy jó alap, illetve azt tudni, hogy népes szegedi szurkolótábor buzdít majd bennünket. Győzni megyünk Szlovéniába.

Dean Bombac: – Két pontért utazunk Szlovéniába. Képesek vagyunk megszerezni a győzelmet, ezzel megajándékozva a lelkes szurkolóinkat. Nagyon szeretném, ha mindenki mosolyogva térne haza vasárnap este. Csapatként kell harcolnunk, ez a siker kulcsa.

Nik Henigman: – Ahogyan korábban elmondtam, a saját játékunkra kell fókuszálnunk. Okosan kell támadnunk, nem szabad elszórnunk a labdákat, mert ez az, amit a celjeiek szeretnénk, hogy gyors kontratámadásokat vezethessenek, könnyű gólokat szerezhessenek.

Matej Gaber: – Mindenképpen kiválóan kell védekeznünk, és minél több könnyű gólt kell szereznünk a remek védekezésünkből. Azt hiszem ez lehet a győzelmünk kulcsa majd vasárnap.

Cikk: Süli Róbert, Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR