2500 szurkolónk előtt győztünk

Vissza
2500 szurkolónk előtt győztünk

Magabiztos sikert arattunk a 2019-es év első tétmérkőzésén az újszegedi sportcsarnokban. A K&H liga 15. fordulójában 17-10-es félidő után 33-22-re győztük le a Balatonfüredet.

MOL-PICK SZEGED – Balatonfüredi KSE 33–22 (17–10)
Férfi kézilabda, K&H liga, 15. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
MOL-PICK SZEGED: Sego – Sostaric 8, Balogh 2, Canellas 4, Gaber 2, Bodó 3, Sigurmannsson 4/2. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Bombac 2, Maqueda 3, Henigman 1, Bánhidi 1, Källman 3, Sunajko. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Bősz – Hornyák, Kemény 2, Topic 3, U. Ferreira 1, Szita 4, Németh B. 2. Csere: Máthé 4/2, Szöllősi B. 5, Szemenov 1, Déber, Orbán. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOl-PICK SZEGED vezetőedzője: – Ez egy olyan meccs volt, amelyen mindkét csapat a hétvégi mérkőzésére készült. Két sorral jól játszottunk az egész találkozó során. Védekezésben rengeteget kell javulunk, de nincs sok időnk már a vasárnapi BL-összecsapásig. A csapat hozzállása viszont dicséretes volt, fair play folyt a pályán.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Gratulálok a Füred harcos játékához. Nem volt gond a ritmusunkkal, de védekezésben még vannak problémáink, amiket meg kell oldanunk vasárnapig. A szerda a regenerációé, csütörtöktől viszont már gőzerővel készülünk a celjei meccsre.

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője: – Gratulálok a hazaiaknak, kiváló védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel, sok könnyű góllal megérdemelt győzelmet aratott. Reális eredmény született. A célunk az volt, hogy a szombati mérkőzéshez képest előrébb lépjünk támadásban és védekezésben is. Szöllősi Balázs most játszott nálunk először, kevés edzés után, Máthéval és Szitával jó belső hármast alkotott, de amikor ebbe belecseréltem, akkor kinyílt az olló a két csapat között. Az EHF-kupában azonban ennél acélosabb játékra lesz szükség.

Szöllősi Balázs, a Balatonfüred játékosa: – Gratulálok a  Szegednek. Az első félidőben nagyjából jól kézilabdáztunk, de sok ziccert hibáztunk. Jól érkeztünk ki a második félidőre, de elfáradtunk, és átrohant rajtunk a PICK. Kemény, jól védekező hazaiakkal találkoztunk, nehéz volt ellenük támadni.

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó előtt klubunk a világbajnokságot megjárt szegedi és balatonfüredi játékosokat, illetve a szövetségi kapitány Csoknyai Istvánt és a kapusedző Szathmári Jánost köszöntötte egy-egy ajándékcsomaggal.

A tévés közvetítés ellenére szépen megteltek az újszegedi sportcsarnok lelátói. Mi kezdtük a meccset, amelyet Stefán Sigurmannsson balszélről szerzett gólja indított. Alen Blazevic szabálytalansága után Máthé Dominik még hétméteresből egyenlített, ezt követően viszont már nem sikerült egalizálnia a vendégeknek egyszer sem.
Rendre góllal fejeződtek be a szegedi támadások, így a 16. percben 9–3-nál kért időt a vendégek mestere, Csoknyai István.

Az első félidő második részében eredményesebben támadtak a Balaton-partiak, de a két csapat közti különbség minimálisan tovább nőtt. A félidei eredményt Mario Sostaric állította be, miután mindenkit lehagyva vezetett lerohanást.

Hét a hat elleni támadással indította a második játékrészt a Füred, amely rögtön gólt hozott a számukra Szita Zoltán révén, azonban másodszor már nem próbálták meg ezt a figurát. A 35. percben Szita ismét mattolta az egyébként jól védő Segót, így már 19–14 állt az eredményjelzőn.

A félidő derekán folyamatosan hízott a gárdák közti különbség. Bánhidi bizonyult tarthatatlannak az 52. minutumban, ezt követően pedig rászámolhatott a vendégekre a szegedi szurkolósereg (30–20). Németh Balázs hozta gyorsan tízen belülre a Csoknyai-csapatot, a legnagyobb különbség viszont a lefújásra alakult ki.

Legközelebbb vasárnap 17 órakor lépünk pályára, a Bajnokok Ligája 11. fordulójában Celjében szereplünk majd. Itthon jövő kedden a Mezőkövesdet fogadjuk 17 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2019.02.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR