Mézi összehozta a MOL-PICK-családot

Vissza
Mézi összehozta a MOL-PICK-családot

A MOL-PICK-SZEGED, a Csak előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. közös szervezésében immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Mézi-kupát. A négycsapatos viadalt a Sportolók/média együttese nyerte meg.

Sok nagy csatát megélt már az újszegedi sportcsarnok küzdőtere. Végletetig izgalmas meccseket láthatott a szegedi kézilabdatábor, olyan összecsapásokat, amelyekről évekig beszélnek.

Vasárnap délután négy felejthetetlen találkozót láthatott a mintegy 400 fős nézősereg. Itt most nem voltak kínaiból született találatok, nem volt magas szintű védekezés, egy-egy blokk, hanem a játék, a jókedv játszotta a főszerepet.

Ez a Mézi-kupa, ami összehozza a MOL-PICK SZEGED-családot. Mézes Sándorra, hűséges szurkolónkra immár harmadik alkalommal emlékeztünk. Rangja lett a tornának. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Csak Előre és a Mézi együtteseinek a kerete olyan népes volt, hogy kicsinek bizonyult a kispad.

Idén a három szervező, klubunk, a Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. arra kérte a csapatokat, hogy mindenki szervezzen be egy-egy szegedi legendát.

A címvédő Mézi együttesébe Avar György és Bartók Csaba érkezett, és még pályára lépett náluk az egykori női pólós szövetségi kapitány, Merész András is. A Csak Előrében Vadkerti Attila kapott szerepet. A Szögedi köménymagban Dobos László és egy fotón – így lélekben csapattag  volt – Laluska Balázs. A Sportolók/média csapata Berta Róbertet és Herbert Gábort szerződtette az eseményre.

Az első elődöntőben a Sportolók/média együttese nagy csatában győzte le a Csak Előrét. A másik meccs még ennél is nagyobb küzdelmet hozott, a Szögedi Köménymag nem mindennapi csatában, büntetőkkel verte a címvédő Mézit.

A bronzmeccsen – minden csapatnak játékosaink voltak az edzőik – a Dean Bombac, Sunajko Stefán irányította Csak Előre taktikus játékkal verte a Mézit, akiknek az edző duója Pedro Rodriguez és Mirko Alilovic volt.

A döntőt parádésan kezdte a Mario Sostaric és Stanislav Kaspárek irányította Köménymag. Úgy tűnt, hogy simán nyerik a meccset, azonban Jorge Maqueda és Nagy Martin alaposan felrázta a Sportolók/média együttesét, így a végén 10–8-ra nyert a csapatuk, megnyerték a Mézi-kupát, amit immár második alkalommal hódítottak el.

A serlegeket, az emléklapokat Mézes Sándorné Ági, és gyermeke, Mézes Sándor adta át minden résztvevőnek.

A III. Mézi-kupán velünk volt a #kékek stábja, így a februári adásban hosszabb összefoglalót láthatnak a tornáról.

Tapssal, öleléssel búcsúzott mindenki. Ennek a tornának ez az értéke, mert tele van érzelemmel, szeretettel. Pont olyan, mint amilyen Mézes Sándor volt. Rá emlékeztünk méltó módon.

Sportolók/média–Szögedi Köménymag 10–8 (4–6)
III. Mézi-kupa, döntő. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Papp, Kovács.
Sportolók/média: Molnár D. – Süli A. 2, Varga P. 2, Süli R. 1, Herbert, Nagy P. 1, Berta 2. Csere: Birkás, Gyúrós 1, Vajgely. Edzők: Jorge Maqueda, Nagy Martin.
Szögedi Köménymag: Dankó – Dobos L. 2, Major 4, Juhász, Török, Ábrahám, Varga Zs 2. Csere: Cserny-Kuhn, Szanyi, Harmati, Molnár, Várkonyi G, Laluska. Edzők: Mario Sostaric, Stanislav Kaspárek.

A III. Mézi-kupa végeredménye: 1. Sportolók/média, 2. Szögedi Köménymag, 3. Csak előre, 4. Mézi.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Karnok Csaba

Közzétéve: 2019.01.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/18
Szerdán a tét a Magyar Kupa négyes döntőbe jutás

Szerdán 18 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a PLER-Budapest otthonában lépünk pályára. A tét a négy közé jutás.

2024
03/16
Kékbe öltözik a Down Alapítvány

Március 23-án (szombat) a Csurgói KK elleni hazai bajnokinkra meghívtuk a Down Alapítvány tagjait.

AZ ÖSSZES HÍR