Vasárnap III. Mézi-kupa

Vissza
Vasárnap III. Mézi-kupa

Mézes Sándor hűséges szurkolója volt csapatunknak. Immár harmadik alkalommal emlékezünk rá, vasárnap 15 órától négy csapat vív ádáz csatát az újszegedi sportcsarnokban a Mézi-kupán.

Nagyon szerette őt mindenki. Három éve veszítettük el Mézes Sándort, Mézit, akit mindenki így ismert, de az ő szeretete még mindig összehozza a csapatot, a szurkolókat. Vasárnap 15 órától immár harmadik alkalommal rendezzük meg a Mézi-kupát. Nagyszerű és hűséges szurkolónkra emlékezünk, de egy kicsit nekünk is szól ez nap, hiszen a kék hívek ott játszhatnak, ahol a nagyok: kedvenc csapatunk, a MOL-PICK SZEGED otthonában, az újszegedi sportcsarnokban.
 
Ismét négy együttes kapott meghívót. Csapatunk, a Csak Előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében zajlik a nem mindennapi viadal.
 
A Mézi címvédőként érkezik a tornára. A csapat edzője Pedro Rodriguez és Mirko Alilovic lesz. A mostani tornán minden keret két egykori kedvenc szegedi játékost igazolhatott, így Bartók Csaba és Avar György kap szerepet az elmúlt torna győztesénél, sőt, a keretben találhatjuk Merész Andrást, a magyar női vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitányát is.
 
Az első torna győztesének, a Sportolók/média együttesének az edzőpárosa Jorge Maqueda és Nagy Martin lesz. Berta Róbert és Herbert Gábor a két legenda, a legnagyobb erősítés azonban Nagy Péter súlyemelő, aki Herbert Gáborral osztozik majd a beállós poszton. A keretben van a világbajnok kajakos Birkás Balázs, a BEK-győztes pólós, Szabó Zoltán, a LEN-kupa-győztes Varga Péter. Az újságírók közül a Rádió 88-as Süli András, a #kékek riportere, Dedecsik Ferenc is szerepet kap, ha játszatja őket a két mester a Mézi-kupán...
 
A Csak Előre csapata amellett, hogy kiveszi részét a szervezéséből, komolyan készül, mert célja, hogy döntőbe jusson. Dean Bombac és Sunajko Stefan lesz a két mester. Mezei Richárd és Vadkerti Attila már keményen edz, hogy pályára léphessen a szurkolók csapatában.
 
A Köménymag is komoly tervekkel vág neki a Mézi-kupának. Az elmúlt tornán is Mario Sostaric volt a mester, a segítője idén Stanislav Kaspárek lesz. Dobos László lesz a legendája a rutinos, sok kézilabdacsatát megélt csapatnak, amelynek célja nem mást, mint hazavinni a Mézi-kupát.
 
A III. Mézi-kupa 15 órakor kezdődik vasárnap az újszegedi sportcsarnokban. A kezdés előtt közösen emlékezik minden résztvevő Mézes Sándorra, majd a két elődöntő sorsolása következik. A 2x10 perces meccsek győztesei a döntőt vívják, a vesztesek a bronzéremért küzdenek. A szurkolók ingyen nézhetik meg az eseményt, amely nem mindennapi sportélményt nyújt mindenkinek.
 
Cikk. Süli Róbert
Fotó: Faragó Imre

Közzétéve: 2019.01.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR