Vastaps az első edzőmeccsen

Vissza
Vastaps az első edzőmeccsen

Az év első felkészülési találkozóján 13–11-es félidő után 30–24-re legyőztük a macedón Eurofarm Rabotnikot az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK SZEGED – RK Eurofarm Rabotnik (macedón) 30–24 (13–11)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 8/4, Maqueda 7, Bombac 3, Gaber 2, Källman 4, Sunajko 1. Csere: Marczika (kapus), Kaspárek 3, P. Rodríguez 2, Bajusz B., Tóth J., Csányi, Szilágyi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK Eurofarm Rabotnik: Chanevski – M. Djukics 7/4, Petrovski, Kukoski, Markoski 3, Pecakovski 2/1, Ojleski. Csere: Trajkoski, Ivanovski (kapusok), Harbuz 6, Radovics., Gradjan 5, Talevski 1, Kakovski, Mandics. Vezetőedző: Djordje Cirkovic.
Hétméteres: 6/4, ill. 7/5.
Kiállítás: 0, ill 8 perc.

Nyolc játékosunk a világbajnokságon érdekelt, valamint Nik Henigman kisebb térdsérülés miatt egyelőre külön munkát végez, így tizennégy fővel, fiatalokkal kiegészülve fogadtuk a macedón bajnokság alapszakaszát vezető Rabotnikot.

Jó védekezéssel indítottuk a mérkőzést, 5–2 után viszont Hleb Harbuz vezérletével 6–5-ra felzárkóztak a vendégek. Az egyenlítésért azonban nem támadhattak, a 21. percre az addigi legnagyobb különbség alakult ki (12–7), amikor Jonas Källman átlövésből talált be.

Jött a vastaps, érkezett a pályára legendás egykori balátlövőnk, Bajusz Sándor fia. Bajusz Brúnó kilenc minutumot töltött a pályán az első játékrészben, amely 13–10-zel zárult.

A 37. percben Mario Sostaric egész pályás gólját követően már 18–13 állt az eredményjelzőn, azonban a lelkesen küzdő macedónok folyamatosan zárkóztak fel. Ezt követően viszont Blagojce Trajkoski több labdát hárított a vendégek kapujában, valamint technikai hibákat követtünk el, így 19–18-ig menetelt a macedón együttes.

Ezt követően viszont emberelőnyben stabilizálhattuk az előnyünket, amely a lefújásig folyamatosan növekedett, végül hatnál állt meg, a mutatott játékot pedig vastapssal jutalmazták a szurkolók. Az utolsó percekben érkeztek a pályára a fiatalok, Marczika Barnabás váltotta a kapuban Alilovicsot, de lehetőséget kapott ismét Bajusz, valamint Csányi Richárd és Szilágyi Zoltán.

Legközelebb jövő pénteken lépünk pályára, akkor 17 órától a szerb Metaloplastika Sabacsot fogadjuk felkészülési mérkőzésen az újszegedi sportcsarnokban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kocsis Alíz

Közzétéve: 2019.01.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR