Vb 2019: pályán a játékosaink

Vissza
Vb 2019: pályán a játékosaink

Beindul a nagyüzem ma a világbajnokságon, csapatunk hét játékosa ott lehet ma a nyitányon. Magyarország három kézilabdázónkkal 18 órától Argentína ellen lép pályára.

Balogh Zsolttal, Bánhidi Bencével és Bodó Richárddal a fedélzeten ma 18 órakor megkezdi szereplését a 26. férfi kézilabda-világbajnokságon Magyarország.

Ellenfelünk Argentína lesz, amelynek a spanyol válogatott, a lengyel Wisla Plock és a fehérorosz Meskov Breszt kispadjáról ismert Manolo Cadenas szövetségi kapitánya. Az argentinok legnagyobb sztárja egyértelműen a Montpellier-vel májusban Bajnokok Ligáját nyert irányító, Diego Simonet, aki viszont sérülés miatt nem lesz ott a tornán, így ellenünk sem.

Az argentinok alapembere védekezésben a vb egyik legidősebb játékosa, kisebb megszakítással a több, mint egy évtizede az Ademar Leónban kézilabdázó Gonzalo Carou. 39 esztendősen támadásban és védekezésben is kulcsszerep hárulhat rá.

A magyar válogatott 19 fővel utazott Koppenhágába, ahol a tegnapi edzést követően a társ-szövetségi kapitányok, Csoknyai István és Vladan Matics keretet hirdetett. Ott lesz a mai mérkőzésen ennek értelmében mindhárom szegedi, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd, míg a három tartalék, meccskeretből kimaradó a Schuch Timuzsin, Máthé Dominik és Szita Zoltán.

A magyar férfi kézilabda-válogatott utoljára 2015 novemberében találkozott Argentínával, amikor még Talant Dujshebaev volt a szövetségi kapitány. A Provident Kupán 28–15-re győztünk, Bánhidi Bence háromszor, Bodó Richárd kétszer talált be.

Tétmérkőzésen 2009 januárjában játszottunk a dél-amerikaiakkal, akkor a horvátországi világbajnokságon 31–20-ra győztünk csoportmeccsen.

Hét játékosunk ma lép pályára a vb-n, míg Dmitrij Zsitnyikov az orosz válogatottal holnap kezdi meg a tornát Korea ellen.

A Magyarország – Argentína mérkőzés ma 18 órakor kezdődik Koppenhágában, a találkozót az M4 Sport Tv élőben közvetíti.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kovács Anikó – MKSZ

Közzétéve: 2019.01.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR