Herbert Gábor: büszkék lehetünk az eredményeinkre

Vissza
Herbert Gábor: büszkék lehetünk az eredményeinkre

A felnőtt pontvadászatokhoz hasonlóan az utánpótlás-bajnokságok is szünetelnek. Ennek apropóján klubunk utánpótlás szakmai igazgatójával, Herbert Gáborral értékeltük az őszt, amire elégedetten tekintett vissza.

A PICK SZEGED Utánpótlás legidősebb, U23-as csapata az NB II Délkeleti csoportjában szerepel. Ennek az együttesünknek a játékosai alkotják az Ifjúsági I. osztályú csapatunkat is, ahogyan a szakmai stáb szintén ugyanaz.

– Büszkék lehetünk az eredményeinkre, amiket az ősszel értünk el – kezdte a 2018-19-es idény első felének értékelését Herbert Gábor, klubunk utánpótlás szakmai igazgatója.

– Minél idősebb egy korosztály, annál fontosabb az eredmény. Ebből adódik, hogy az NB II-es felnőtt csapatunk eredményeit kiemelt figyelem övezi mindenki részéről. Vezetjük a tabellát jobb gólkülönbségünknek köszönhetően a Köröstarcsával szemben, remélem, kitart a fiúk lendülete a tavaszi szezon végéig.

Ahogyan említettük, az NB II Délkeleti csoportjában szereplő felnőtt együttes és az Ifjúsági I. osztályú gárdánk között nagy az átfedés. Utóbbi a második helyről várja a tavaszt, a négyes döntőbe jutáshoz az első két hely valamelyikén kell végezniük Velky Péter tanítványainak.

– A két csapatban óriási az átfedés a játékosokat és a szakmai stábot illetően. Az ifi első osztályban volt nem várt eredményeink, de ha összegezzük az őszt, akkor nem vagyok elégedetlen, mert a második helyen állunk a tabellán, vagyis a saját kezükben van a sorsunk, hogy bejussunk a májusi négyes döntőbe. Másik ifjúsági csapatunk a másodosztályban a sok sérülés ellenére próbált helyt állni.

A NEKA mellett a PICK SZEGED az egyetlen klub az országban, amely két csapatot indít a Serdülő I. osztályban. Szabó Levente és Goór Róbert csapata a Keleti csoportban érdekelt. 

– Idősebb együttesünk második a tabellán, ami az Ifjúsági I. osztályhoz hasonlóan szintén négyes döntőt jelentene majd. A 2003-asok első éves serdülőként a negyedik pozíciót foglalják el, mindkettő szép teljesítmény – folytatta az értékelést Herbert.
Az U14-es korosztály az utolsó az U15-tel, amelyben még számon tartják az eredményeket.

– Így van, ebben a két korosztályban még számítjuk az eredményt. Mandl Gábor és Teimel Róbert csapata is bejutott az országos döntő legjobb nyolc együttese közé. A Teimel-tanítványok folyamatosan fejlődtek az idény során, amire büszkék vagyunk – árulta el.

Herbert Gábor ehhez még hozzátette, hogy az U15-ös III. osztályban is indít klubunk csapatot, amelynek edzője Pertics Piroska. Itt viszont az eredményességet nem pontokban, hanem létszámban tartjuk számon, mivel az a cél, hogy minél többen járjanak mérkőzésekre, szeresség a sportágat.

– U14-től lefelé nem beszélnék eredményességről, mert nem az a kulcs. Ugyanakkor megjegyzem, hogy a kicsik is megnyerik a mérkőzéseik döntő többségét. Ráadásul sokat nagyobb gólkülönbséggel, de a kupákon szintén jól szerepelnek csapataink – ejtett szót a fiatalabb korosztályokról.

A legkisebbeknél pedig egyértelműen az a célja a PICK SZEGED-nek, hogy minél többen ismerjék és kedveljék meg a kézilabdát.

– Azt látjuk, hogy nem könnyű a sport felé terelni a gyerekeket, de mindezek ellenére az összes korosztályban van csapatunk, néhol több. Az a célunk, hogy a legkisebbeket felcsaljuk a kézilabdapályára, mert a 6-10 éveseknél nem elég széles a bázisunk – zárta a beszélgetést klubunk utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor, aki büszkén mesélte, hogy az elmúlt évekhez képest az is előrelépés, hogy egyre több fiatalt válogatnak be tőlünk a négy korosztályos utánpótlás magyar válogatottba.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Faragó Imre

Közzétéve: 2019.01.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR