Balogh Zsolt már meccslázban

Vissza
Balogh Zsolt már meccslázban

Csapatunk három B-je, azaz Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd a magyar férfi kézilabda-válogatottal már Dániában tartózkodik, ahol csütörtök este edzőmeccset játszik. Csapatunk jobbátlövőjével, Balogh Zsolttal beszélgettünk.

– Kipihenten érkeztél vissza a válogatotthoz?

– Az ünnepek mindig jól esnek, jól telnek, így igen. Azért nem álltam le akkor sem, amikor nem volt válogatottedzés. Jártam kondizni, mindennap mozogtam.

– Milyen a hangulat a nemzeti csapatnál?

– Remek társaság jött össze, kiváló az összhang. Komoly eseményre, a világbajnokságra készülünk. Ez a sportág egyik csúcseseménye, így mindenki izgalommal várja már a rajtot. Addig rengeteg dolgunk van, így most a dánok elleni mai, majd a vasárnapi edzőmeccs.

– Mit vársz ettől a két találkozótól?

– Azt, hogy fejlődjünk. Nem most kell még csúcsformában lennünk, de a világ egyik legerősebb válogatottja ellen tesztelhetjük magunkat, hogy hol tartunk. Csiszolhatjuk a taktikát, élesítjük magunkat.

– Milyen érzés válogatott játékosnak lenni?

– Gyerekkori álmom volt. Emlékszem, amikor a tévében akár futball- vagy kézilabdameccs volt, mindig arra gondoltam, hogy de jó lenne, ha egyszer én is válogatott lehetnék. Ez az álmom megvalósult, és én ezt megbecsülöm. Nagy dolog képviselni Magyarországot, a klubomat, a MOL-PICK SZEGED-et. Most kicsit másabb érzés lesz hallgatni a Himnuszt, mert közben a születendő gyermekemre és a páromra is gondolok. Ez még nagyobb erőt, motivációt ad nekem.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: mksz

Közzétéve: 2019.01.03.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

AZ ÖSSZES HÍR