Jonas Källman: kiváló őszt zártunk

Vissza
Jonas Källman: kiváló őszt zártunk

Kiváló őszünk volt, de nem szabad elfelejtenünk, tavaly ilyenkor hol álltunk. Apróságokkal elronthatjuk ezt a fél idényt, ezért oda kell figyelünk. Csapatkapitányunk, Jonas Källman értékelte a szezon első részét, valamint a vb esélyeseit latolgatta.

– Hogyan értékeled az őszi szezont?
– Veretlenül vezetjük a magyar bajnokságot, illetve a második helyről várjuk a tavaszt a Bajnokok Ligája csoportkörében, így egy kiváló őszön vagyunk túl. Februárban lesz öt éve, hogy Szegeden játszom, ezalatt most produkáltuk a legjobb fél szezont. Rengeteg mindenben javultunk, amióta megérkeztem ide, ez óriási öröm számomra.

– Milyen folytatásra számítasz?
– Ahogyan az előbb is mondtam, kiválóan szerepeltünk augusztustól decemberig azt követően, hogy májusban megnyertük a magyar bajnokságot. Fontos azonban, hogy jól zárjuk a BL-csoportkört februárban, valamint szeretnénk megvédeni a címünket az NB I-ben.Ezek tekintetében az eddigi sikereink részsikerek. Emlékezzünk csak vissza, tavaly ilyenkor szörnyen szerepeltünk. Másfél hónapig rosszul kézilabdáztunk, amikor senki sem tudott vezető szerepet vállalni a MOL-PICK SZEGED-ből. Mi lett a vége? Megnyertük a bajnokságot és mindenki boldog volt ismét. Oda kell figyelnünk, apró dolgok megváltoztathatják a jó őszünket. Folytatnunk kell a munkát januárban, majd amikor februárban visszajön mindenki, teljesen a feladatainkra koncentrálni. Ha ez hiányzik majd, minden elveszíthetünk.

– Svédország és Magyarország egy csoportban van a világbajnokságban. Mit gondolsz a tornáról?
– Nagyon jó kerete van a svédeknek, papíron szerintem az egyik legerősebb válogatott jelenleg. Kim Andersson és Kim Ekdahl du Rietz egészséges, ha elkerülik a sérülések a háromkoronásokat, akkor bárkire veszélyesek lehetnek. Az előző tornákhoz képest tovább erősödtünk, ha minden jól megy, akkor... Top formában lehet majd Svédország.

– Kik lehetnek a világbajnokság nagy esélyesei?
– Ez egy rendkívül jó kérdés! Németország és Dánia házigazdaként mindenképpen veszélyes lehet, de Franciaország még Nikola Karabatic nélkül is a favoritok közé tartozik. A spanyoloknak is jó keretük van, valamint azt gondolom, ahogyan korábban is megjegyeztem, ha minden jól megy, akkor a svédek odaérhetnek a legjobb helyek egyikére.

– Merre töltöd az ünnepeket?
– Jelenleg a spanyolországi Ciudad Realban vagyok a családommal december 28-ig, akkor hazamegyünk majd a szülővárosomba, ahol együtt ünnepeljük az újévet. Ezt követően pedig elmegyünk Prágába három napra és onnan térünk haza Szegedre.– 

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.12.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR